-
İsg uzmanı sorunları
Merhaba
bir iş yerinde başka bir görevle çalışırken 2. bir görev isg uzmanı
olarak,belge alarak görevlendirildim. sizler isg uzmanının hukuki sorumluluklarını çok iyi biliyorsunuz.Bu işi layıkiyle ciddiye alarak yapıyorum. Firmanın OHSAS 18001'ide var. Ancak herkes biliyormuş gibi
her şeye maydonoz oluyor ve hızımı yavaşlatıyor, zamanımı alıyor.Artık
isyan noktasına geldi. Bu durumda 2. görevim olan isg uzmanlığından
istifa edip diğer görevime devam edeceğim. İşveren bunu tamamen istifa nedeni sayarmı, yasal haklarım ve tavsiyeleriniz nelerdir?
-
Harikasınız hiç bişey anlamadık cehaletimizi affedin İSG nedir? Sorunuzu açık ve anlaşılır yazmazsanız yardımcı olamayız.
-
İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı'nın cezai sorumluluğu, Kabahatler Kanunu ile önemli ölçüde artmıştır. Bu nedenle duyarlılığınızda haklısınız. Bu sorumluluğu asıl görevinize ek bir görev olarak kabul ettiğinizi mesajınızda belirtmişsiniz. Bu ek görev ile birlikte İş Sözleşmenizde özlük haklarınız açısından herhangi bir değişiklik (bu ek göreve bağlı ücret artışı vb.) meydana geldi mi?
Ayrıca belgenin alınması için masraf yapılmıştır. Eğitim, konaklama, belge ücreti vb...Bu masrafları işvereniniz mi karşıladı?
Sorduğum 2 soruya (özellikle 1. soruya) yanıtınız hayır ise, İSG Uzmanlığı görevinizden ayrılarak işletmenizdeki asli görevinizi yapmaya devam etmenizde herhangi bir sakınca ve işverenin yaptırım gücü bulunmamaktadır.
Bir İ.K.'cı (İnsan Kaynakları) olarak nacizane tavsiyem, bu görev ile ilgili sorunlarınızı işvereniniz ile konuşarak gidermeye çalışmanız ve gerçekten insani güzellikleri olan bu görevi layıkı ve gurur ile devam ettirmenizdir.
Yararlı olması dileğiyle, saygılarımla,
-
sn DAŞ
İSG= İş Sağlığı Güvenliği İSG Uzmanıda, bu konuda işyerlerin de faaliyet gösteren Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığından eğitim sertifikası almış kişidir.
-
Sayın HRMGR
Sorduğunuz soruların 1.sinde bu ek göreve bağlı olarak herhangi bir ücret artışı olmadı.
2.sorunuzdaki eğitim masrafları işverence karşılandı.
Bu bilgiler ışığında yeni yorumlarınızı bekliyorum
Saygılarımla
-
Özlük haklarınızda bir değişiklik olmadı ise, nedenlerini de belirterek bu ek görevinizden ayrılmak istediğinizi bir yazı ile işvereninize bildirebilirsiniz. Bu ek görev ve sorumluluklar sonrası muhtemelen iş sözleşmeniz yenilenmemiştir.(Ücret artışı da olmadığına göre) Bu durumda işvereniniz ek görevinizden ayrılışınızı istifa sebebi sayamaz.
Daha önceki mesajımda da belirttiğim gibi, bu husustaki sorunlarınızı yöneticilerinizle konuşarak gidermeniz ve ek görevinize devam etmeniz gereksiz gerginliklerin yaşanmaması için daha tercih edilir bir yoldur.
Yararlı olması dileğiyle, saygılarımla,