İcra dairesi imzasız seneti işleme koymuş
mrb,
yılbaşında iş yerime ortak aldım bir süre sonra anlaşamadık parasını geri istedi bu aya senet verdim ödeyemedim 1 ay daha ek süre istedim süre tanımadı.
seneti icraya vermiş bana gelen tebliğde senet fotokopisi de vardı. senet benim verdiğim senet değil senette imza hiç yok yazı bana da ait değil tamamen başka bir senet neden böyle birşey yapmış bilmiyorum. kefil de vardı kefile de tebliğ gitmiş. kefille beraber icra dairesine gittik senetin aslını görmek istediğimizi söyledik müdür seneti çıkardı gösterdi bize gelen fotokopideki senetin aynısı şaşırdım imzasız yani.
merak ettiğim nokta icra dairesi böyle bir seneti nasıl işleme koyuyor? imza yok. itiraz sürem bitmedi tabi ki itiraz edicem.
izlenmesi gereken en iyi yol, öneriniz nedir? teşekkürler.
Cevap: İcra dairesi imzasız seneti işleme koymuş
İcra müdürlüğünün dikkatinden kaçmıştır.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
İcra müdürlüğünün dikkatinden kaçmıştır.
seneti görmek istedim baktık imza yok fark ettiler yani. bi değişiklik yaparlar mı? icra dosyasını kapatırlar mı ya da seneti geri iade ederler mi?
ben iptali için dava açmak zorundamıyım?
ve imzasız senetle icra işlemi başlatan avukata ne demeli?
tşkler.
İcra müdürlüğü sehven de olsa işlemi başlatmış yaptığı işlemi kendi iptal edemez siz ödeme emrinde yazılı yerden takibin iptalini istemek durumundasınız. Avukatın gözünden kaçmaz aslında belki senedi kaybetmişlerdir sizin de dikkatinizden kaçacağını düşünüp ve umut edip borcu tahsil etmek istediler aklıma başka bir seçenek gelmiyor.
yanıtlarınız için çok teşekkür ederim. böyle bir işlemin cezası var değil mi? sahte evrak cezasına mı girer?
Yerinize imza atılmamış ama ortada bir senet var e borcunuz da var aslında biraz karışık bir durum öyle hemen bir suç ithaf edemiyorum.
buna mecbur itiraz etmek zorundayım. bunu ödesem asıl senet var. belki kaybetti sonra bulursa o zaman ne olacak? 2 kez ödememi isteyebilir ileride.
İmzasız senet mi olur, imza olmazsa senet gerçek anlamda bir senet olma vasfını kaybeder, yazılarda size ait değilmiş. Çok rahatlıkla itiraz edebilir üstüne cezai bir dava da açabilirsiniz. Karşı tarafı tehdit edin; bana ait olmayan bir senet işleme koymuşsunuz, itiraz ettiğim gibi ayrıca size evrakta sahtecilik ve dolandırıcılık davası da açacağım deyin. İcra Müdürlüğü imzasız senedi nasıl işleme koymuş bu da hayret edilecek bir durum. Bu durumu sorduğunuzda ne dediler peki?
icra dairesinde müdür ün yanında senete baktık müdür de memur da gördü bişey demediler imza yok dedim itiraz edebilirsiniz dediler hepsi o.
bu olayda icra dairesi hatalı, sorumlu vs olabilir mi?
sahte senete itiraz ettik salı günü kabul edilmiş itirazımız, bunu öğrenen alacaklı itirazı kabul etmiş ve icra dosyasını geri çekeceklerini mahkemeye bildirmiş. çarşamba günü ticaret mahkemesinden kararla hacize geldiler malları yazıp ödeme şeklinde anlaşırız diyip süre verip gittiler.
iş yerime geldiklerinde alacaklının avukatına sahte senetle neden işlem yaptığını sordum benim hatam yanlışlıkla yaptım dedi ve zaten geri çektik dedi. ben itiraz etmeseydim takip kesinleşecekti ve 2 senetten işlem görecektim. ilk sahte senetle olan takip iptal oldu.
asıl senetle ticaret mahkemesine başvurmuşlar sanırsam ya da ortaklık sözleşmesi ile. neden asıl senet varken ilk beni sahte bir senetle icraya verdiler. burada kötü niyet var diye dava açabilirmiyim.
ilk sahte senetle ilgili sanırsam savcılığa suç duyurusunda da bulunabilirim 6 ay içinde.? yorumlarınız nedir? teşekkürler.