IMEI Kopyalayan hat sahibi hakkında dava
Merhabalar,
Faturalı ve garantili aldığım telefonuma IMEI klonlandığına dair mesaj geldi. BTK ile görüştüğümde, hangi tarihte hangi cep telefonu numarası ile aynı IMEI ile bağlanılmaya çalışıldığı bilgisini benimle paylaşmıyorlar. Benim IMEI numaramı klonlatıp kullanmaya çalışan hattın bilgilerini resmi olarak talep edebileceğim ve yasal suç olmasına rağmen klonlayan o hattın sahibini beni mağdur duruma düşürdüğü için mahkemeye verme şansım var mı? Bu konuda nasıl bir yol izlemeliyim? Teşekkürler
Cevap: IMEI Kopyalayan hat sahibi hakkında dava
Savcılığa suç duyurusunda bulunup telefonunuzun kusurlu hale gelmesine sebep olan kişinin yakalanıp cezalandırılmasını isteyen bir dilekçe yazın. Telefon faturanızı muhakkak ekleyin.
Cevap: IMEI Kopyalayan hat sahibi hakkında dava
Küçük bir sorum daha olacaktı, tüketici hakem heyetleri distribütörün şikayet edildiği durumda tüketici lehine karar almalarına rağmen karşı taraf itiraz edip tüketici mahkemesinde davayı kazanıyormuş. Bu konuda aksi emsal bir sonuç hiç alınamamış deniyor. IMEI numarası ürünün kutusunun üzerinde açıkça yazıyor ve ben bunu satın alana kadar onlarca kişinin elinden geçiyor. Bunun kutunun üzerinde olmasını distribütörün ihmali olduğunu ve açıkça insanları o numarayı kopyalayıp suça teşvik ettiğini ve önlem almadığını belirterek tüketici mahkemesine götürülen davada kendimi savunsam mantıklı olur mu?