Taahhüt sonu bilgisiz paket iptali
Bir sene önce avea sec beğen kamu al tarifesine üye olmak için müşteri hizmetleriyle görüştüm. Taahhütle 12 ay üyelik ile indirimli paketlerden yararlanmam için beni yönlendirdi. Ama 12 ay sonunda paketlerin iptal olacağı hakkında bir bilgi vermedi. 12 ay sonunda taahütüm bittiğinde ben doğal olarak taahhüt bitti ama aynı paketleri normal ücretinden kullanıyorum zannederken paketleride taahhüt sonunda kapatmışlar ve yine bilgi mesajı veya her hangi bir bilgi gelmedi. Sonuç ayın daha 2. ünü şu an 165 lira fatura gözüküyor güncel olarak müşteri hizmetlerini arıyorum sizin taahhütsüz devam ediyorsunuz diyorlar ama paketleri iptal etmişler sadece giriş paketi gibi 9 tl sabit ücret üstü her arama sms internet hepsine ayrı bir para kesmişler. Bilgilendirme yapmadan avenın paket iptali yapma hakkı varmıdır. İnternette yazmışlar bilgilendirmede 12 ay sonunda paketler iptal olacaktır diye ama bana müşteri hizmetleri böyle bir bilgi vermedi taaHhüt verirken. Ayrıca bilgilendirme verme zorunlulukları yokmu ? Şikayette bulunsam iade alabilirmiyim?
Taahhüt bitti diye bütün paketler kapatılabilir mi?
Cevap: Taahhüt sonu bilgisiz paket iptali
Alıntı:
celaloka rumuzlu üyeden alıntı
Bir sene önce avea sec beğen kamu al tarifesine üye olmak için müşteri hizmetleriyle görüştüm. Taahhütle 12 ay üyelik ile indirimli paketlerden yararlanmam için beni yönlendirdi. Ama 12 ay sonunda paketlerin iptal olacağı hakkında bir bilgi vermedi. 12 ay sonunda taahütüm bittiğinde ben doğal olarak taahhüt bitti ama aynı paketleri normal ücretinden kullanıyorum zannederken paketleride taahhüt sonunda kapatmışlar ve yine bilgi mesajı veya her hangi bir bilgi gelmedi. Sonuç ayın daha 2. ünü şu an 165 lira fatura gözüküyor güncel olarak müşteri hizmetlerini arıyorum sizin taahhütsüz devam ediyorsunuz diyorlar ama paketleri iptal etmişler sadece giriş paketi gibi 9 tl sabit ücret üstü her arama sms internet hepsine ayrı bir para kesmişler. Bilgilendirme yapmadan avenın paket iptali yapma hakkı varmıdır. İnternette yazmışlar bilgilendirmede 12 ay sonunda paketler iptal olacaktır diye ama bana müşteri hizmetleri böyle bir bilgi vermedi taaHhüt verirken. Ayrıca bilgilendirme verme zorunlulukları yokmu ? Şikayette bulunsam iade alabilirmiyim?
Taahhüt bitti diye bütün paketler kapatılabilir mi?
Sözleşmenizde taahhüt süresi sonunda tarifenizin sona ereceğine, tarifenizin bitiminden önce bilgilendirileceğnize ilişkin bir madde var mı?
Alıntı:
hukukçu85 rumuzlu üyeden alıntı
Sözleşmenizde taahhüt süresi sonunda tarifenizin sona ereceğine, tarifenizin bitiminden önce bilgilendirileceğnize ilişkin bir madde var mı?
Yazının sonuna doğru var diye yazmış.
Herhangi bir sözleşme yok sadece telefonla taahhute onay verdim yapilacak indirimleri soylediler baska bir bilgi vermediler şimdi her hangi bir uyari iptal ettik mesaji vs. hic birsey gondermediler direk taahhut suresi bitince tum paketleri kapatmislar normal standart ucret uzerinden ucretlendirmisler
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Yazının sonuna doğru var diye yazmış.
Internette yazılanlar sözleşme metninden değildir, yazılı sözleşme olmadığına göre müşterinin bilgilendirilmediğini ispat etmek kolay.
Sayın celaloka;
Talebinizde haklı olduğunuzu düşünüyorum, siz onay verirken size taahhüt süresi belirtilmediyse veya belirtilipte sürenin sonunda kendiliğinden değişeceği ifade edilmediyse pakediniz süresiz kabul edilir ve siz istemedikçe sona ermez.
Teşekkürler taahhüt sonunda iptalle ilgili bir uyarı veya bilgi vermediler. Sadece telefon üzerinden müşteri hizmetleriyle konuştum onunda öyle bir bilgi verdiğini hiç hatırlamıyorum ama telefonla konuşalı bir sene oldu bir sene önce ki sözlü kayıt varsa bu bilgilendirme sayılır mı? Böyle bir uyarı verdiklerinide duymadım hatırlmaıyorum. Hatta müşteri hizmetleriyle görüştüğümde beni bunu geçici fatura olduğunu kesintilein sonra yapılacağını söyledi ben bunun normal olmadığını söyleyince paketleriniz iptal edilmemiş taahhütsüz devam ediyorsunuz dedi. Ona inansam ay sonu herlde 1500 öderdim ama ben diretince neden böyle diye bu sefer siz iptal isteği vermişsizniz diye saçmalamaya başladı bu sefer ben ne zaman onay vermişim sizi ne zaman aramışım bilgi istiyorum diyince kontrol edeyim dedi. Daha sonra benim aramamı veYA mesajımı bulamayınca ilgili birime aktardım sizi gün içinde arayacağız dendi. Ama tabi ki aramadılar.