-
Ev haciz işlemi
Sayın avukat arkadaşlar, ev haciz işlemi esnasında icra memuru yada karşı tarafın avukatı icra işleminin yapılacağını haber verir mi? Şimdi yalnız yaşayan birisi olarak mesai saatinde iş yerindeyim. İş yerinden eve geçmem haliyle bir süre almaktadır. İcra için gelen görevli arkadaşlar bu süreyi bekler mi yoksa polis ve çilingir mi çağırırlar.
-
Cevap: Ev haciz işlemi
Genelde haber veriyorlar. Siz evde yoksanız komşularınızın , apartman yöneticisinin haberi olur. onlar size haber verir.
-
uygulamada genelde borçluyu arıyoruz telefonla hemen gelebilecek gibi ise beklenir borçlu , burada bekleme süresi memura kalmış en fazla 10-15 beklenir yada beklenmez. şunuda söyleyim genelde ilk haciz için geldiklerinde kapı kapılıysa sadece kapıya ihtaratlı not bırakılır
-
merhaba arkadaşlar size sormak istediğim bir şey var cevap verirseniz çok memnun olurum. kısaca olayı özetliyorum. şimdi babam bizden habersiz bankalardan kredi ve kredi kartı çıkartmış ve bize söylemedi borç yüklü miktarda bir daire fiyatı neredeyse bu durumu bize şubat 2014 söyledi ve biz o tarihten beri eve icra gelecek diye bekliyoruz evimdeki beyaz eşyalar yeni her şeyden birer tane var şu zamana kadar eve kimse gelmedi bankalardan kağıt geldi mal beyanında bulunduk e-devlet aracılığı ile dosyaları da takip ediyoruz ancak yeni yasa çıkmış eve gelmiyorlarmış diyorlar benim sorum şu eve gelirlerse evdeki eşyaları alabilirler mi ( 1 buzdolabı 1 klima 1 bulaşık mak. 1 çamaşır mak 1 televizyon 1 laptop) benim bir arkadaşım evindeki eşyaları noter aracılığı ile ev sahibine satmış ancak hala kullanıyor onunda evine icra gelmedi daha böyle bir şey mümkün mü eşyaları kendi kullanıyor ama ev sahibine satmış bana da 3. kişi oluyor dedi lütfen bana yardım edin.