İcra'dan gelen param benim icram için kesilir mi?
Merhaba üstadlar
Bir alışverişten dolayı senet aldığım arkadaşım paramı ödemedi. kendisinin rızasıyla icra takibi başlattık ve her ay maaşından bana belli bir miktar kesilerek aktarılıyor.
Şimdi benim de kredi ve kredi kartlarıyla sıkıntım var. ve bankalar bana icra yollayacaklar.
benim sorum şu?
banka benim maaşıma haciz koyduğunda maaşımın 1/4 ünü keserek alacakmış. aynı zamanda benim alacağımdan hesabıma aktarılan icra parasını da alır mı?
yani icradan bana aktarılan para bankanın benden haciz yoluyla alacağı paraya kesilir mi?
Cevap: İcra'dan gelen param benim icram için kesilir mi?
Banka maaş aldığınız kuruma yazar maaşınızdan kesilir okey diğer gelen parayı nerden bilecek? belki bankalara haciz ihbarında bulunarak hesabınızı tespit edip haczedebilir.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Banka maaş aldığınız kuruma yazar maaşınızdan kesilir okey diğer gelen parayı nerden bilecek? belki bankalara haciz ihbarında bulunarak hesabınızı tespit edip haczedebilir.
icra ile gelen parayı benden alırsa o zaman çok kötü olur :(
cevabınız için teşekkürler üstad.
maaşımdan 1/4 ü kesilir değil mi? diğer bankalarda sıraya mı geçer?
benim maaş hesabım ziraatte ama vakıfbankta da hesabım var. şimdi maaş haczine gittiğimizde benim vakıfbanktaki hesabıma da bloke yaparlar mı ya da ordaki paramı da alırmılar?
genel sormak gerekirse. maaş haczi olunca diğer bankalardaki hesaplarımda etkilenir mi?