Zarar Tespit Komisyon Ret Karari
Merhaba... Istanbul okmeydaninda bilgisayar dukkaniyim...
İstanbul'da Berkin Elvan'ın cenazesinin kalktığı gun Burakcan kamanoglunun vefatı sırasında çıkan olaylarda is yerimin hemen önünde ki CHP seçim irtibat bürosuna molotof atıldı... Itfaiyenin can güvenliğimiz yok diye gelemedigi olay yerine toma ve belediye su tankeri gelerek gelişi güzel sikilan sudan ve yankından ötürü müşteri bilgisayarları ve firma ici klima tabela güvenlik kameraları ve şahsi bilgisayarlarım zarar gördü...
Kaymakamlık, valilik ve zarar tespit komisyon başkanlığına konuyla alakalı resim tutanaklarla beraber başvurdum...2 ay kadar ses çıkmayınca bimer üzerinden tekrar dilekçe doldurdum 25 gun icinde valilikten gelen mailde konunun karara bağlandığını ve tebliğ aşamasında olduğunu yazmislardi... Tebliğ kağıdı gelmeyince valilik binasında bulunan kararı bizzat gidip kendim teslim aldım... Ve karar Retti... Olay terör olayı degil halk hareketiymis... 30 gun icinde dava açma hakkım varmış, bu konuyla alakalı izlemem gereken yol ne olmalı? 30.000 tl üzerinde olan zararım icin devlet bana sirtinimi donecek? Bu konuda yardımcı olabilirmisiniz? Şimdiden teşekkür eder... Hayırlı mesailer dilerim...
Cevap: Zarar Tespit Komisyon Ret Karari
Dava açabilirsiniz son sözü yargı söyler idarenin takdiri kanun değildir.