Babadan kardeş olanların evliliği mümkün müdür ?
Babamın önceki evliliğinden bir oğlu var. Babamın ikinci evliliğinden de 3 tane kızı var. Ve ben babamın ikinci evliliğinden olan çocuğuyum. Babamın önceki eşinden olan oğluyla evlenebilmek için babamın beni velayetinden düşürmesi yada oğlunu velayetinden düşürmesi evlenmemiz için yeterli olur mu ya da evlenmemiz için şartlar nedir ne yapmam gerekir ?
Cevap: babadan kardeş olanların evliliği mümkün müdür ?
Öz kardeşinizle mi evlenmek istiyorsunuz?
Duruuun siz kardeşiniz :) malesef öyle bir durum yok dinlemeyip diretmeniz halinde çok sakıncalı bir işe kalkışmış olursunuz ilerde Allah muhafaza sakat ve geri zekalı çocuklarınız olabilir hayatınız berbat olur akrabalarınızdan çevrenizden göreceğiniz muamele de cabası.
hayır öz kardeşim değil
- - - Updated - - -
ben babamın velayetinden düşsem önceki eşinden olan çocuğuyla kardeş olmam artık değil mi
Alıntı:
sg.1 rumuzlu üyeden alıntı
hayır öz kardeşim değil
Nasıl özkardeşiniziz değil? Babanız aynı değilmi?
Cevap: Babadan kardeş olanların evliliği mümkün müdür ?
Allah rızası için yardım edin çok sevaba gireceksiniz yardım edersiniz nolur yalvarırım
- - - Updated - - -
evet ama aynı karında büyümedik biz bu dinende böyle öz kardeş olmuyoruz
Alıntı:
sg.1 rumuzlu üyeden alıntı
Allah rızası için yardım edin çok sevaba gireceksiniz yardım edersiniz nolur yalvarırım
Ne sevabı buna olur cevabı vermekle büyük günaha gireriz.
Velayet anne babanın çocukları üzerindeki tasarruf yetkisidir siz velayet nedeniyle evlilik yasağına tabi değilsiniz kan bağı nedeniyle bu yasağa tabisiniz şimdi kanımızı değiştirsek evlenebilirmiyiz diye sormayın o da olmaz. Sizler üvey de olsa kardeşsiniz bunu değiştiremezsiniz.
O kadar evlenecek erkek var ülkede dünyada düşündüğünüz şey dinende Ahlakende hukukende mümkün değil.
ya ne günahı be benim niyetim kötü değil adam gibi cevap ver
- - - Updated - - -
babmın velayetinden düşmek istiyorum babmda istiyor ne yapmamız gerekiyor
- - - Updated - - -
ya allah rızası için bir cevap istiyorum babamın velayetinden düşmek için ne yapmam gerekiyor