Banka icralık kredi faiz indirimini reddediyor
Merhaba,
Bir bankadan kullanmış olduğum krediyi vadenin yarısını ödedikten sonra işsiz kalmam nedeniyle ödeyemedim.
Ödemeler aksadıktan 3 ay sonra icra takibi başlamadan bankada yapılandırma talep ettim. Reddettiler.
İcra takibi başladı kesinleşti, tebligat alındı. İcra takibine ve faizlere itiraz ettim.
1.5 yıldır takip işlemi devam ediyor.
Banka takibin durdurulması için dava açtı.
Kredinin yarısı ödendiği için faizin büyük kısmını zaten ödemiştim.
Uzlaşmak için bankayla görüşüp faiz indirimi yapmaları halinde tek kalemde ödeyeceğimi belirttim.
Banka bunu kabul etmeyince 19.000 TL lik borç için 25.000 TL ödeme yapmayı teklif ettim. Bu talebimde reddedildi ve 2 yıldır işlettikleri tüm faiz ve avukat masraflarıyla beraber takip itibariyle 19.000 tl kalan borç için toplam 32.000 TL istiyorlar.
Bu durumda ödeme yapmamanın mümkün olmadığını ve ödeme yapmayacağımı söyledim.
Banka hiç bir kolaylık sağlamadığı için karşı dava açabilir miyim? Bir çözüm yolu var mıdır?
Cevap: Banka icralık kredi faiz indirimini reddediyor
Bankanın kredi verirken anlaştığınız/imza ettiğiniz faiz oranını değiştirmek, indirime gitmek kendi tasarrufu.Gene borç avukatlık olduğu için gene epey masraf binmiş.Karşı taraf indirim yapmak zorunda gibi bir yaklaşımın hukuki karşılığı yok.Size yardım etmediler diye dava açmaya kalkarsanız bankanın avukatlarına, mahkeme harçlarına biraz daha para harcamak dışında bir şey yapmış olmazsınız.Siz bir ürün alırken satıcı indirim yapmadı diye onu dava edemeyeceğiniz gibi bu durumda da hukuki olarak bir hakkınız bulunmuyor.Banka size yardımcı olmak zorunda değil, borcunun, anlaşılan faizin ve masraflarının tamamını isteme hakkına sahip.