Cocuga istirak nafakasi hk.
Iyi gunler. Sizlere sorum cocuga verilen nafaka hakkinda.
Ben mart ayinda bosanma davasi actim. Haziran ayinda ilk mahkememiz goruldu. Karsi taraf yani esim mahkemeye yani ilk ön inceleme davasina herhangi bir cevap ve talepte bulunmadi. Mahkemeye avukati katildi sadece. Hakim ortak cocugumuz icin mahkeme sonuna kadar gecerli aylik 200 tl nafaka bagladi bizde itiraz etmedik kabul ettik netice itibari ile cocugum verecegim. Ama merak ettigim konu şu. Mahkeme dava tarihinden itibaren gecerli olmak uzere diyor ve karari kimse talep etmeden kendisi veriyor. Karsi taraf simdi gecmise dayali yani mart ayindan itibaren aylik 200 tl olarak istiyor yoksa hacze vereceklermis. Mahkeme dava tarihinden itibaren dedigine gore bu hazirandan itibaren olmaz mi?
Cevaplariniz icin simdiden tesekkur ederim.
Cevap: Cocuga istirak nafakasi hk.
Nafakanın ödenmeye başlayacağı tarih sizin olayınızda Mart ayıdır. Başlangıç tarihi, boşanma davasının görülmeye başladığı tarih (ilk duruşma) değil, dilekçenin verildiği (davanın açıldığı) tarihtir.. Aile mahkemesi hakimi tarafların talebi olmadan da nafakaya hükmedebilir. Hakimin takdirindedir.
Haciz işlemine gerek kalmadan ödemeniz menfaatinizedir. Yoksa dosya masrafı, gecikme faizi, avukat ücreti vs. daha fazlasını ödemek zorunda kalırsınız.
Cevap: Cocuga istirak nafakasi hk.
Degerli cevabiniz icin tesekkur ederim. Odemeyi zaten yapacagim oyle yada boyle her ne kadar cocugum icin harcanmayacaginida bilsem yapmak zorundayim. Tesekkur ettim Abdullah bey...