Kıdem Tazminatı Hakkında Bi'kaç Soru
Merhabalar, 1 yıl 4 aydır çalışmakta olduğum işyerinden çıkarıldım. 21 günlük ihbar süresi tanıdılar. Şuan ihbar süremi tamamlıyorum. Şimdi kafama takılan bazı sorular var, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim...
Öncelikle maaşım 1450 fakat sigortam 1100 üzerinden yatıyor. Yani 1100 brütüm var. Yol yemek hiç birşey vermediler. Maaşımı elden alıyorum. Şimdi kıdem tazminatımı 1100 üzerinden mi vermeleri gerek yoksa 1450nin brütünden mi?
Çıkarıldıktan 5 gün sonra iş arama izni olayını duydum ve işverenime söyledim. Oda sadece ilk gün 1 saat verdi. (onda da kendi öğle yemeği iznimi kullanmamıştım). Ardında bu tür şeylerle bana geleceksen akıllı ol ne tazminatını veririm ne de başka bi'şey. Devlete cezamı öderim ama sana 5 kuruş vermem. dedi.
Yıllık iznimi kullanmadım. 1 kere 1 haftalık ücretsiz izin kullandım. Maaşımdan kesildi tatildeki günler. Hiçbir şeye de imza atmadım.
Kıdem tazminatımı en geç ne zamana kadar vermeleri gerekir?
Cevap: Kıdem Tazminatı Hakkında Bi'kaç Soru
"Devlete cezamı öderim ama sana beş kuruş vermem" ifadesi komiğime gitti. Devlet vereceksin deyince neyi vermeyecekmiş?
Ayrıca maaşımı elden alıyorum dediniz. Maaşınız bankaya yatmıyor mu?
Bence bir avukata gidip konuşun, eminim konuşacağınız avukat da, işvereninizin size beş kuruş vermemeyi nasıl başaracağını çok merak edecektir.
sigorta için banka hesabına yatması gerektiğini biliyorum aam elden alıyorum. herhalde kendileri açıp çekiyolar.
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
"Devlete cezamı öderim ama sana beş kuruş vermem" ifadesi komiğime gitti. Devlet vereceksin deyince neyi vermeyecekmiş?
Ayrıca maaşımı elden alıyorum dediniz. Maaşınız bankaya yatmıyor mu?
Bence bir avukata gidip konuşun, eminim konuşacağınız avukat da, işvereninizin size beş kuruş vermemeyi nasıl başaracağını çok merak edecektir.
Sizin adınıza banka hesabı olup olmadığını biliyor musunuz?
Banka kartınız size teslim edildi de siz işverene mi verdiniz?
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Sizin adınıza banka hesabı olup olmadığını biliyor musunuz?
Banka kartınız size teslim edildi de siz işverene mi verdiniz?
Hesabimin olup olmadigini bilmiyorum. Bana banka karti falan hic verilmedi.
kıdem tazminatı brüt ücret üzerinden hesaplanır ve ödenmesi için özel bir süre öngörülmemiştir, fesih tarihinde ödenmesi gerekir. eğer kıdem ve yıllık ücretli izin alacaklarınız ödenmemişse iş mahkemesine dava açmalısınız.
Alıntı:
mickhaller rumuzlu üyeden alıntı
kıdem tazminatı brüt ücret üzerinden hesaplanır ve ödenmesi için özel bir süre öngörülmemiştir, fesih tarihinde ödenmesi gerekir. eğer kıdem ve yıllık ücretli izin alacaklarınız ödenmemişse iş mahkemesine dava açmalısınız.
Yani 1100 uzerinden alacagim, degil mi? 1450nin brutunden degil