Babamın 2. eşinden çocukları mirastan pay alabilir mi?
Ilk olarak 4 kardesiz, Babam ilk esi ile evliyken baska bir bayanla imam nikahı kıydı ve bu nikahtan sonra 1 çocuk dünyaya geldi. Babam bu çocuğu kendi nüfusuna almış. Daha sonra babam anlaşmalı olarak annemden ayrıldı ve annem hic bir mal isteği olmadı. Herşeyi babama bıraktı. Belli bir süre sonra babam imam nikahli hanımı ile resmi nikah kıydı. nikahtan sonra babam beni ve diğer erkek kardeşimi çağırarak noterde kendisine ait sirketi ortak yaptı. Nikah kiymadan önce bana nikah öncesi mala karışamayacağını fakat evlilikten sonra her türlü haktan ortak olduğunu söyledi ne kadar doğru bilmiyorum. Ayrıca 2. eşinin önceki evliliginden bir kizi var. Miras bölüşümü nasıl olur? Bizi ortak yaptığı sirketin bir hükmü varmi ve 2. Eşi ve cocuklari mirastan pay alirmi teşekkürler
Cevap: lutfen yardim kafam allak bullak oldu
Babanız öldükten sonra Hayatta olan çocukları ve yaşayan eşi mirasçı olur. Sizi ortak yaptığı şirketin hükmü şirketin ne durumda olduğu ile ilgilidir. Şirket iyi çalışıyorsa aktifleri iyi durumda ise ortak olmanızın anlamı olur. Babanız öldükten sonra şirketteki hissesi de mirasçılara kalır. (Eşi ve çocuklarına)
Babanız vefat ettiğinde yeni eşi ile halen sağ iseler. Önce Evlilik birliği içersinde edinilen mal varlıklarının tasfiyesi yapılır(malın yarısı eşe bırakılır) kalan mal yasal mirasçılara pay edilir. Burada eşi ayrıca pay alır.
Evlilik birliği öncesinde babanıza ait mallar eşi ve çocuklarına ayrıca pay edilir.