Kaybolan faturanın suretinin verilmemesi
Merhabalar
internet alışveriş sitesinden alışveriş yapmıştık. Ürün garantisi için aldığımız satıcıya mesaj göndermiştim. Faturayı bulamadığımızı ve suretinin mail adresimize gönderilmesini istemiştim. Satıcıdan gelen cevap ise faturayı gönderdiğini kargo poşetinde olacağını söylüyor. Faturanın kaybolduğunu suretini istediğimi bir kere daha ilettim satıcı firmaya. Geri dönüş olmadı bu mesajımdan sonra bir süre satıcıdan. İlgili makamlara başvuracağımı söyledikten sonra bana faturanın maliye de kayıtlı olduğunu fatura kestiğini suretini de 2 ay evvel mail adresime gönderdiğini söyledi. Ancak ne mail gelen fatura sureti var ne de satıcıdan yardımcı olacak davranış.
Faturanın alış kaydı yok. sisteme hiç işlenmemiş. varlığı bilinmiyor. bu yüzden dolayı fatura hiç kesilmemiş te olabilir düşüncesiyle satıcıdan fatura istemede kararlı davranıyorum. Faturanın varlığı bilinmiyor hiç fatura kesilmemiş olabilir yada sisteme işlenmeden kayboldu.
ben bu konuda nasıl bir yol izleyebilirim. ne yapmam gerekiyor. satıcı hiç fatura kesmemiş te kestim gönderdim diyor olabilir mi bilemiyorum.
aldığım site yönetimi yasal işlem başlatırsanız kimlik bilgilerini yasal mercilere gerektiğinde bildirebiliriz diyor.
ödeme yaptığım ekstre var . site yönetimi ödeme yaptığımı ve işlem gerçekleştirdiğimi söylüyor . satıcı yardımcı olmaz ise o ürünü aldığımı ekstre ile kanıtlayabilirmiyim.
selman güleç
konya
Cevap: kaybolan faturanın suretinin verilmemesi
Vergi dairesine gidip ihbarda bulunun.
mesafeli satış sözleşmesine ulaşmıyorum. site vermiyor. satıcının kullanıcı adını biliyorum ama ticari ismini vergi numarasını bilmiyorum. site vermiyor. dilekçe ile başvurmak istesem vergi dairesine tam bir bilgi yok .nasıl bir yol izleyebilirim. bu konuda bilgi verebilirmisiniz.
selman güleç
konya
Muhatabın belli değilse bir talepte bulunamazsın yani. ancak belli bir muhatap söz konusu ise vergi dairesine ihbarı kullanabilirsin.