Hakem heyeti lehime karar verdi. Şimdi ne olacak?
21.03.2014 tarihinde tüketici hakem heyetine arızalı cep telefonumun azami tamir hakkı dolduğu gerekçesiyle başvurdum. Lehime verilen karar 18.07.2014 tarihinde adresime geldi. Karar tarihi 05.06.2014 olarak gözüküyor. Nokia'dan 700 tl alacak hakkım doğdu.
1) Şimdi nasıl bir yol izlemem gerekir?
2) Karara itiraz süresi olan 15 gün hangi tarihten itibaren başlıyor? 05.06.2014 mü? Yoksa 17.07.2014 mü?
3) Telefonu teslim etmem gerekir mi? Eğer gerekiyorsa, telefona zarar gelmesi durumunda tamir ettirip öyle mi vermek zorundayım? Evvelsi gün ekranda ufak bir çatlak oluştu, arıza bu.
Teşekkürler, saygılar.
Cevap: Hakem heyeti lehime karar verdi. Şimdi ne olacak?
1-Sürenin dolmasını bekleyip sonra şirkete ödemeyi soracaksınız.
2-15 günlük süre, kararın sizin elinize geçmesi ya da postaya verilmesi veya karar tarihi v.s. değil, kararın şirketin eline geçmesiyle başlar.
3-doğal olarak ALDIĞINIZ ŞEKİLDE teslim etmeniz gerekir. Ekranda "ufak" bir çatlak ile tamamen tuz buz olması arasında bir fark yok. Her durumda ekra bozulmuştur. Ekranın ücretini size verilecek paradan düşmeleri gerekir. Bence tamir ettirmeyin, daha karmaşık bir durum olabilir.
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
1-Sürenin dolmasını bekleyip sonra şirkete ödemeyi soracaksınız.
2-15 günlük süre, kararın sizin elinize geçmesi ya da postaya verilmesi veya karar tarihi v.s. değil, kararın şirketin eline geçmesiyle başlar.
3-doğal olarak ALDIĞINIZ ŞEKİLDE teslim etmeniz gerekir. Ekranda "ufak" bir çatlak ile tamamen tuz buz olması arasında bir fark yok. Her durumda ekra bozulmuştur. Ekranın ücretini size verilecek paradan düşmeleri gerekir. Bence tamir ettirmeyin, daha karmaşık bir durum olabilir.
Cevap için teşekkürler. Benim bir sorum daha olacak. İnternetten telefonun orjinal ekran fiyatlarına baktım. 25-30 tl arası değişiyor. Farklı bir fiyat çıkarırlar mı? Ya da ekranı alsam, telefonla beraber versem olur mu böyle bir şey?
İnternet çok geniş bir kavram. Telefonun yedek parçalarını Türkiye'de sağlayan şirketin sitesinden mi baktınız yoksa ebay gibi bir yabancı siteden mi?
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
İnternet çok geniş bir kavram. Telefonun yedek parçalarını Türkiye'de sağlayan şirketin sitesinden mi baktınız yoksa ebay gibi bir yabancı siteden mi?
Merhaba, yanıtınızı geç gördüm. E-ticaret sitelerinden orijinal ekran fiyatlarını inceledim. Telefonun piyasa değeri şu anda 300 tl civarı ve ekran fiyatları da 25-30 tl arasında hep.
Affınıza sığınarak, bir hususu daha merak ediyorum. Firmaya tebligatın ne zaman ulaştığını nasıl öğrenebilirim? Bana 3 gün önce geldi, ama onları aradığımda henüz ulaşmadığını söylüyorlar. Sizce beni oyalamaları söz konusu olabilir mi? İcra takibi başlatmak için ne zaman harekete geçmem gerektiğini nasıl bileceğim?
Ayrıca PM için teşekkür ederim :)
Bugün Nokia'dan aradılar. Mail adersimi, açık adresimi ve TC kimlik numaramı istediler. Ben de verdim. Maile gönderilecek evrakları imzalayıp, telefonla birlikte kargoya verin dediler. Evraklar 2-3 gün içinde gelirmiş mailime. Şimdi ben telefonu yollarsam ve evrakları da imzalarsam, elimde bir şey kalmıyor. Yani parayı ödemezlerse, yapabilecek bir şeyim olmaz. Aradıkları numara da sabit hattı ve çağrı merkezi değildi. Yani görüşme kayıt altına alınmadı.
1- Sizce bu durumda ne yapmalıyım?
2- Süreç böyle mi işliyor normalde?
3- Telefonu verince parayı alamazsam, elimdeki kararla icra başlatabilir miyim?
4- Telefonu gönderdiğimi isparlayabileceğim bir belge vermeleri gerekmez mi?
5- Telefonu onlara gönderdiğimin ispatlanması durumunda bu dolandırıcılığa girmez mi?
Muhtemelen sorun olmayacak. Çünkü böyle bir sahtekarlık bir defa olur. Bu boy bir şirket birçok kişiye böyle yaparsa hemen duyulur. Bu yüzden bir sorun çıkacağını zannetmem. Yine de eğer isterseniz:
Kargo şirketine telefon elinizde olarak gidin. Orada ambalajlayıp kargo görevlisine teslim edin. Bu sırada bir arkadaşınız telefonla video olarak süreci kaydetsin.