Babamın kredi kartı borcu :(
merhabalar,
son zamanlarda herkesin ortak sorunu bitip tükenmeyen kredi kartı borçları.. 65 yaşındaki babamında bir iş yaptı ve iflas etti 3 farklı bankaya toplam 95.000 tl borcu var.ve bu borcu ödeyecek hiç durumuda yok. üzerine kayıtlı en ufak bir eşya araba vs.bir mal varlığı yok. 900 tl emekli parası var oda 1 sene önce bireysel kredi çekmişti otamatik olarak oraya kesiliyor. bu durumda banka nasıl bir işlem yapabilir ayda 500 tl de yapsa bunu odeyecek babamın durumu yok. babam annemle beraber bizim yanımızda kalıyorlar aynı zamanda 6 yaşındaki kızıma bakıyorlar. oturduğumuz ev eşimin üzerine (kredili) dublex daire alt katta babamlar üst katta da biz oturuyoruz.bankalardan henüz bir kağıt gelmeden ikametgah adresini 1 sokak aşağımızda 1+1 ev kiralayıp annemle oraya aldırdı.(bizim evimize herhangi bir haciz gelmesin diye)bu duruma çok üzüldük sonuçta ailem keşke ödeme durumumuz olsa da bunları hiç yaşamasak.... ilk sorum ev eşimin üzerine eşyalarda ikametgahı aldırmasalar bizim yanımızda ikamet etseler bizim evimizede herhangi bir icra gelir mi? 2. sorum ikametgahları başka yerde gözüküyor bu durumdabenim evime gelip gidebilirlermi aynı zamanda kalabilirlermi? herhangi bir şey olurmu? bu borç ödenmediği takdirde sonuçları ne olur :( babam ben öldükten sonra kardeşinle reddi miras yaparsınız diyor.. bu nasıl çözülmez durum
Cevap: Babamın kredi kartı borcu :(
merhabalar,anlatıklarınızın noktasına kadar aynı durumdayız bizde.keşke konu alakalı yardımcı olan kişi olarak cevap yazsam ama dertlinin halinden dertli anlarmış.artık gitmediğim avukat kalmadı benimde.babanızın dediği gibi vefat ettikten 3 ay içinde reddi miras yapabilirsiniz.yani bilgi vermek gibi değilde fikrimi söyleyeyim eşinizin üzerinde ise bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum ama eğer bankaların elindeki ikametgah adresi neresi ise oraya yönelirler.ama öyle haciz icra gelmez babanızın üzerinde değilse.borç ödenmediği taktirde her gün geçtikçe faiz biniyomuş.eğer bankalar avukatlara verdiyse dosyayı haliyle işlemler başlatılmış sayılıyor.borçlu olan bankaları yapılandırmasında fayda var bizimde 11 banka var malesefki biz yapılandırmış durumdayız sağolsun babam bi halt yemiş arkasını biz temizliyoruz.ama ne kadar erken çözümler bulursanız okadar iyi olduğunu biliyorum.şunuda söyleyeyim yanlış anlaşılmasın öyle avukat yada yetkili falan değilim sadece bildiğim şeyleri paylaşmak istedim.Allah tan herşeyin hallolmasını dilemek .inşallah bu durumda olanlar sorunsuz kazasız belasız hallederler. şimdiden geçmiş olsun..yardımcı olabildiysem ne mutlu..