Müşteri ödeme yapmadan gitti..
iyi günler ben Tapu ve kadastro genel müdürlüğünün vakıf misafir hanesinde resepsiyon görevlisiyim, bir nevi butik hotel..
Yakup gürol atagürbüz adlı bir müşteri savcılıkta çalıştığını iddaa ederek normal şekilde hotelimizde konaklama yaptı, ödemeyi son gün yapıcam, savcılıktan para bekliyorum dedi. son gün ödeme yapmadı ve gitti. sonra yapıcam diyerek para yok dedi. Ben başsavcıyım dedi. ama yaptığımız ufak araştırma sonucu savcılıkla alaası olmadığını anladık. Ve bunun üzerine senet imzalattık, ve bütün kimlik ve adres bilgilerini aldık, şimdi arıyoruz cevap vermiyor, bununla alakalı nasıl bir işlem yapmamız gerekiyor, aksi taktirde benim maaşımdan gidicek para..
Cevap: Müşteri ödeme yapmadan gitti..
Alıntı:
volkan5734 rumuzlu üyeden alıntı
iyi günler ben Tapu ve kadastro genel müdürlüğünün vakıf misafir hanesinde resepsiyon görevlisiyim, bir nevi butik hotel..
Yakup gürol atagürbüz adlı bir müşteri savcılıkta çalıştığını iddaa ederek normal şekilde hotelimizde konaklama yaptı, ödemeyi son gün yapıcam, savcılıktan para bekliyorum dedi. son gün ödeme yapmadı ve gitti. sonra yapıcam diyerek para yok dedi. Ben başsavcıyım dedi. ama yaptığımız ufak araştırma sonucu savcılıkla alaası olmadığını anladık. Ve bunun üzerine senet imzalattık, ve bütün kimlik ve adres bilgilerini aldık, şimdi arıyoruz cevap vermiyor, bununla alakalı nasıl bir işlem yapmamız gerekiyor, aksi taktirde benim maaşımdan gidicek para..
Konunun ceza hukukuyla bir ilgisi yok, senet icraya koyulacak...
Alıntı:
hukukçu85 rumuzlu üyeden alıntı
Konunun ceza hukukuyla bir ilgisi yok, senet icraya koyulacak...
Kendini savcı olarak tanıtmak cezayı gerektirmezmi? Yada dolandırıcılığa?
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
Kendini savcı olarak tanıtmak cezayı gerektirmezmi? Yada dolandırıcılığa?
Dolandırıcılık olması için hileli davranışın elde edilecek olan menfaat ile makul bir ilgisinin olması gerekir. Burada kişinin savcı olması onun göreviyle ilgili bir durum değil yalnızca itibarını kullanan bir fayda sağlıyor. Yani hileli davranış kandırmaya elverişli bir durum oluşturmuyor. Hakkınızdaki soruşturmayı düşürmek, dava açmak, tutuklamak vs. bunlar kandırmaya elverişlidir.
Şöyle bir durum kurgularsak, konaklanan yer bir hakimevi olsa ve hakim/savcılara indirim yapılsa bu durumda dolandırıcılık gündeme gelebilir.
Gene de savcılığa şikayet edin tanıklarınızla öyle beyanda bulunup tanıttığı için en azından gazını alırlar.