Tarafima 2 taraftanda para ödenmesi.
Iyi günler yardiminiza ihtiyacim var;
04.21.2014 tarihinde X mağazasından 2250 TL tutarinda laptop aldım.Ürün Aldiğim gün Ürün arizalı cıktı ve bu bariz belliydi ertesi gün gittiğimde ürünü açtığım için iade almadilar servise göndermem gerektiğini söylediler..ancak bu kusur'u ürünü kullanmadan farketme imkanım yoktu.Ürünü 2 kez servise gönderdim.servislerden gelen 2 raporda da ürünün normal olduğu söylendi ve iade/değişim kabul edilmedi. 16.05.2014 tarihinde Tüketici haklarına başvurdum ve 02.06.2014 Tarihinde tüketici hakları hakem heyeti tarafından ürün ayıplı bulunup lehime para iadesi kararı çıktı.karar ile birlikte mağazaya gittim evrakları ve ürünü, iade raporunun çıkması için servise göndereceklerini söylediler. Gönderdikten sonra aradan 15 gün'den geçmesine rağmen karara itiraz edilmedi ve hiçbirşekilde tarafima dönüş yapilmadi böylelikle icra hakkım doğdu., satıcı mağazayı kararımla birlikte İcra'ya verdim. 3 haftalık icra süresinden sonra servisden değişim/iade kararı mağazaya gönderildi. Mağazadan kimlik Fotokopimin üzerine ''Ürünü iade ettim ve ürün bedelini aldım'' yazarak altına imza attım ve ürün bedelini 3 Ay'a yakın sürede aldım. Bu geçen süre zarfında 3 ay boyunca hergün diyebileceğim kadar sıklıkta servis ve satıcı mağaza müdürlüğünü aradım. 300 TL telefon faturasi ödedim.Dolandırıldığımı düşündüm kendimce sorunlar yaşadım.
Asıl sorum şu; Ne Tesadüf ki Mağazadan paramı aldığım gün, icra dosyamda sonuçlanmış. Paramı önce mağaza'dan nakit olarak elden aldım. aynı gün içerisinde icra'da hesabıma para yatirdi ben bunu sonradan farkettim.yani ürün bedelinin 2 katı para aldım.Tarafima herhangi bir dönüş yapilmadi, olay farkedilmemiş olabilir, Fazla gelen paraya dokunmak gibi bir niyetim yok.Şuanda para bekleme'de.Ben paramı alabilmek için mağazanın 3 ay boyunca peşinden koştum.onlarında olayı farkettiklerinde aynı şekilde benim peşimden koşmalarını istiyorum.Hukuk ve işleyiş ile ilgili fazla bilgim yok.Bu iş'den zararlı çıkarmıyım? şuanda ne yapmam gerekiyor? beni bilgilendirmenizi istiyorum. ilginiz için şimdiden teşekkürler hürmetler.. Konuyu yanlış yere açtıysam affedin.
Cevap: Tarafima 2 taraftanda para ödenmesi.
Avukat değilim ama Alacağınız+icra masrafları haricindeki tutarı iade etmeniz iyi olur. Size sehven ödeme yapıldığından sebepsiz zenginleşme nedeni ile dava açabilirler diye düşünüyorum.
İcradan gelen para sizin banka hesabınızda mı?
Ceceli341 yorumunuz için teşekkürler
Seneloker icranin yatirmis olduğu parayı hesabimdan çektim, bugun tam 5 gün oldu ve tarafima dönüş yapilmadi. Tekrar belirteyim paraya dokunmak gibi bir niyetim yok.Benim tahminim; bu olayı farkedeceklerini zannetmiyorum, şuan beklemedeyim.ama temennim olayi farketmeleri ve bu parayi benden talep etmeleri. süreç ondan sonra baslayacak.kendim beklediğim gibi onlari bekletmek istiyorum ve sonucunda parayı taraflarına vermek istiyorum.Belki süreyi uzatabildiğim kadar uzatmam.bana bir evrak,ihtarname göndermeden direk dava açilmiyor diye biliyorum. göndersinler son süreye kadar bekler; mahkeme acilmadan o şekilde paralarini iade ederim.
Parayı iade edin, boşuna uğraşmayın. para almadan aldım diye imza atmanızı fırsat bilip 3 ay uğraştırmışlar.
durumu farkederler ve faizi ile birlikte geri isterler.
Merakliuye yorumunuzu anliyamadim .magazadan Parayi aldım ve aldim diye imza attim.sonra ayni gün icinde icradan da para yatti.
konuya fikir verebilecek ne yapmam gerektiğini söyliyebilecek arkadaslardan cevap bekliyorum.lütfen yardım.
Konu güncel.. 1 ay kadar zaman geçti aradan ve hâla tarafima bir dönüş olmadı. para beklemede şuan. lütfen yardım .
Fazladan aldığınız parayı iade etmemek için neden bu kadar uğraşıyorsunuz? Kendi hakkınızı arama konusunda bu kadar titiz iken, başkasının hakkını teslim etme konusunda bu kadar tereddüt etmeniz garip değil mi? Sn Ceceli'nin tavsiyesi yeterince açık bence. Burada anlaşılmayan bir şey varsa onu sormanızı öneririm.
2250 tl için sebepsiz zenginleşme davası açılır mı ya :)