Maaşımı alamadım , nasıl bir yol izlerim ?
Merhaba ;
Geçen ay ismi çok bilindik bir şahsın Gemicilik firmasında çalışmaya başladım.Gemideki görevim Steward yani kabin personeliydim.Gemiye gitmeden evvel 7 aylık bir kontrat imzaladım.Akabinde ABD veya başka bir yerde kaçmayacağıma dair boş senet imzalattılar.Gemiye Arjantinden katıldım.Gemiye gittiğim anda şok yaşamaya başladım , bana verilen kamara resmen dışkı içindeydi.,olabilir katlanmalıyım dedim..sonuçta çalışmam gerekli.Bir kaç gün sonra geminin yaşam kalitesinin iyiden iyiye düşük olduğunu görmeye başladım.,Kullandığımız sudan , kumanyaya kadar herşey berbattı.,inanın gemide sabun tuz gibi önemli maddeler yoktu.,öyleki deniz suyunu kaynatarak tuz elde etmeye başlamıştık.sıkıntımı dilekçe yazarak kaptana ilettim ve ilk limanda bu saydığım sorunlardan dolayı inmek istedim.Bu arada Arjantindeki ITF liman müfettişleri ile de mailleştim.fakat bulunduğumuz bölgede maalesef rüşvet vs. döndüğü aşikardı.sonuç olarak 06/06/2014-01/07/2014 tarihi arasında gemide kaldım ve ülkeme geri gönderildim.İmzaladığım kontratta gidiş-dönüş masrafları ile ilgili bir madde yok.buna rağmen yol parasına maaşımı saydılar ve ödeme yapmadılar.Gemideki olumsuzlukları fotoğraflamıştım.elimde kanıt olarakta onlar var.Maaşımı hızlı bir şekilde almak için ne yapmalıyım ? Boş senet için nasıl bir yaptırım uygulanabilir.İlginize şimdiden teşekkür ederim...
Cevap: Maaşımı alamadım , nasıl bir yol izlerim ?
hem boş senet hemde ödenmeyen ücret alacaklarınız için sgk ya başvurmalısınız.
İş Mahkemesine dava aç. Onlar sgk'dan ve bilirkişiden bilgi ister.
Alıntı:
rrfireblade rumuzlu üyeden alıntı
Geçen ay ismi çok bilindik bir şahsın Gemicilik firmasında çalışmaya başladım.
Firma Türk firması mı?
Alıntı:
rrfireblade rumuzlu üyeden alıntı
Gemiye Arjantinden katıldım...
...
sonuç olarak 06/06/2014-01/07/2014 tarihi arasında gemide kaldım ve ülkeme geri gönderildim...
Türk vatandaşımısınız?