Cevap: Mirastan mahrum bırakma
Alıntı:
umitcolak rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle herkese merhaba ben bir konu hakkında bilgilerinize başvurmak istiyorum
babam 10 yıl önce bizden tamamen ayrılıp hayatını farklı bir insanla birleştirdi ancak şimdi o kadın babamı terk etmiş o da bizi arayıp tekrar birlikte olmak istiyor aksi halde sizi evlatlıktan reddederim mirasımdan mahrum bırakırım diyor
Ancak biz bu birleşmeyi kesinlikle kabul etmek istemiyoruz
Bu durumda acaba bizi mirastan mahrum etme hakkı var mıdır?
şimdiden herkese teşekkür ederim.
Babanızla aynı evde yaşamak zorunda değilsiniz ancak onun görüşme taleplerini kabul etmez ve ona karşı "evlat olma" gereklerini yerine getirmezseniz sizi mirastan mahrum bırakabilir.
Birlikte olmak istemediğiniz birisinden miras da istemezsini sanırım.
Gene de,
birlikte yaşamak istemiyorsanız , yaşamazsınız.
Mirastan men edebilme şansı olmamakla birlikte, vefat ettiğinde miras olarak sadece borç ta bırakmış olabilir.
Benim merak ettiğim hukuki olarak böyle bir hakkı var mıdır bildiğim kadarıyla evlatlıktan men etmenin bazı şartları vardı
- - - Updated - - -
neden istemeyeyim ki bize çektirmiş olduğu yılların hesabını başka nasıl sorabilirim ki
Babanız sizi evlatlıktan reddetmese de sadece saklı payınız kadar miras bırakabilir.Oda mirasının yarısını başka yere/birine bırakabileceği anlamına gelir.Buna yasal olarak bir şey yapamazsınız.Onun dışında babanızla görüşmediğiniz sürece babanız hayattayken istediğine satıp savıp harcayabilir.Buna da hiç bir şey yapamazsınız.Yani eğer söylemek istediğiniz şey, ben babamın yüzüne bakmayacağım ancak çatır çatır mirasını alacağım kurtuluşu yok gibi bir mantıksa, böyle bir şey yok.Hukuken bunu sağlayacak bir yasa da yok.Ya babanızla görüşecek ve bir şekilde anlaşacak, ilişkinizi sürdüreceksiniz yada miras namına soğuk su içmeyi göze alacaksınız.Babanız hayattayken zaten miras dediğiniz şeyler üzerinde hiç bir hakkınız yok.