Bilişim Sistemleri Banka veya Kredi Kurumlarının Araç Olarak Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık
Ben 2014 mart ayında sahi**den.com üzerinden telefon için bir kullanıcıyla görüştüm site üzerinde mesajlaşmalar yaptık ve telefonla da pazarlığımızı bitirdik. ürünü almam için ptt ile kimlik numarasına 500 tl havale yaptım . ancak kişi bana özel kargoyla göndereceğini söyledi ama parayı gönderdikten sonra telefonu kapandı. 1.5 saat sonra açıldı. şarjı bittiğini ürünü gönderdiğini söyledi ve takip numarasını bana kargo sistemi otomatik gönderecek dedi. o gece gelmediği için tekrar aradım yoğunluktan olabilir dedi. yarın oldu ve yine gelmemişti. daha sonra kişiyi aradım. kişi ürünün benim adımda başka bir kişiye gönderilmesi için dağıtım merkezine gönderildiğini dedi.ama bu çok tutarsız bir açıklamaydı. bu süreden sonra kişiye ulaşamadım telefonu kapatmıştı. bende bu durum karşısında savcılığa verdim. savcılık süresinde kişi bana ne olduğunu bilmediğim bir ürün gönderdi ucu iğneli . bende bunu dosyaya delil olarak geri gönderdim ve dosya suan 2.ağır ceza mahkemesinde. ve Bilişim Sistemleri Banka veya Kredi Kurumlarının Araç Olarak Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık açıklamalı dosya açılmış bulunmakta. ayrıca bu kişinin başka çek senet dosyaları bulunmaktadır. Bu dava sürecinde nasıl bir yol izlemeliyim ayrıca zararımı kurtarabilir miyim ve bu davada kişi nasıl bir ceza alır.
Şimdiden çok teşekkür ediyor saygı ve sevgilerimi sunuyorum.
Cevap: Yardıma ihtiyacım var.Bilişim Sistemleri Banka veya Kredi Kurumlarının Araç Olarak Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık
Kişinin sicil kaydı, mahkeme davranışları ve bahsettiğiniz diğer dosyalardaki aşamaların nerede olduğu örneğin öncesinde sabıkalı olup olmayışı gibi bir çok faktör birbirleri ile bağlantılı olarak sizin dosyadaki ceza tayinini etkileyecektir. O yüzden buradan net şu ceza çıkar demek sizi yanıltmak olur. Sanık cezanın daha az veya lehe çıkması için sizin zararınızı gidermek isteyebilir. Zararınız giderilmezse maddi tazminat davası açabilirsiniz. Ayrıca manevi tazminat davası açma hakkınız da her zaman saklıdır.
Cevap: Yardıma ihtiyacım var.Bilişim Sistemleri Banka veya Kredi Kurumlarının Araç Olarak Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık
çok teşekkür ediyorum ancak bu sekilde de sorarsam size içim de kafam da biraz rahat olucak. kişi daha önceden sabıkalı ise veya önceki dosyalar onun aleyhinde ise nasıl bir karar çıkar . sabıkası yoksa o dosyalardan da bir şey çıkmamış ise nasıl bir karar çıkar. tarafımca iyi yada kötü sonuçları merak ediyorum da
Öncesinde sabıka varsa HAGB veya erteleme kararı verilmez ceza tayin edilir ve infazı istenir. Sabıkası yoksa HAGB şartlarını taşıyorsa verilir, taşımıyorsa erteleme verebilir, bu süre zarfında denetimli serbestliğe tabi tutulur. Kısa süreli hapis cezası verilirse adli para cezasına çevrilebilir.
çok teşekkür ediyorum değerli vakitlerinizi ayırdığınız için