Kıyafet Yönetmenliği ve zorunluluğu Hk.
Merhaba Sizden bir konuda değerli bilgilerinizden faydalanmak istiyorum mümkünse
Ben özel bir Aş olan markette çalışmaktayım,işyeri 11 adet reklamlı tişörtü bana ve diğer çalışma arkadaşlarıma giydirmek istiyor ve bizde buna karşı çıkıyoruz işyeri reklam aldığı firmalardan yüklü paralar aldığı için bu reklamlı tişörtleri bizlere mecbursunuz diye zorla giydirmek istiyorlar ve işimiz ile bizi el altından tehtid ediyorlar bu konuda biz ve ben haklarımızı bilmemekteyiz,bu konuda değerli bilgilerinize ihtiyaç duymaktayım teşekkür ederim.
Cevap: Kıyafet Yönetmenliği ve zorunluluğu Hk.
Ne var bunda? marketlerde bu tür promosyon Tişörtler her yerde giyiliyor. Size özgü bir durum değil ki.
100 kişi görüntülemiş cevap yazmamış hiç kimse birkişide yazmış birşey bilmeden yorum yapmış
İşverenin verdiği ve işyerinde giyilmesini istediği iş kıyafetlerini giyme
veya işverenin işyerinde giyilmek üzere verdiği iş kıyafetlerini giymeyi kabul etmeyip, ihbar süresine uyarak işten ayrılma hakkınız var.
Konuyu detaylı anlatamadım galiba işyerine ait formanın üzerinde 13 adet reklam var ve bu reklamlar sonradan Tişörte para alınarak yaptırıldı reklam veren firmalardan ve bu reklamlı tişörtü bizlere giydirerek rızamız olmadan üzerimizden reklam yapılmasını istemektedirler ve bunuda pisikolojik baskı ve iş tehtidi ile yapmaya çalışmaktadırlar ne yapabilirim veya ne yapmam gerekiyor İşyerine ait tişörtün giyilmesi değil demek istediğim tekrardan işyeri para karşılığında bize reklamlı tişörtleri giydirip gezdirmek istemektedir.
Birinci cevap veren kişiye hakaret etmişsiniz.
İkinci cevabı da beğenmemişsiniz.
Size nasl bir cavap vermemizi arzu edersiniz?
Konu ile ilgili yasal haklarımı öğrenmek istiyorum buda size dördüncü cevap
Alıntı:
folklorcu08 rumuzlu üyeden alıntı
100 kişi görüntülemiş cevap yazmamış hiç kimse birkişide yazmış birşey bilmeden yorum yapmış
http://www.teleizle.com/izle/ogrenci...rulmemis-kapak
- - - Updated - - -
Alıntı:
Konu ile ilgili yasal haklarımı öğrenmek istiyorum buda size dördüncü cevap
Buyrun size cevap.
Alıntı:
Konuyu detaylı anlatamadım galiba işyerine ait formanın üzerinde 13 adet reklam var ve bu reklamlar sonradan Tişörte para alınarak yaptırıldı reklam veren firmalardan ve bu reklamlı tişörtü bizlere giydirerek rızamız olmadan üzerimizden reklam yapılmasını istemektedirler ve bunuda pisikolojik baskı ve iş tehtidi ile yapmaya çalışmaktadırlar ne yapabilirim veya ne yapmam gerekiyor İşyerine ait tişörtün giyilmesi değil demek istediğim tekrardan işyeri para karşılığında bize reklamlı tişörtleri giydirip gezdirmek istemektedir.
İşveren o tişörtleri işyrinde çalıştığınız süre içinde giymenizi mi istiyor, yoksa çalışma saatleriniz içinde o tişörtleri giyip mahalle mahalle gezip reklam yapmanızı mı??
Eğer işyerinde bulunduğunuz saatler içinde o tişörtleri giyip çalışmanızı istiyorsa,
a- giyip çalışabilirsiniz,
b-giymeyi red edip, ihbar süresine uyarak işten ayrılabilirsiniz.
Hakklarınız bunlar.