Cevap: İş Yeri Kiracı Tahliyesi Yardım
Kira kontratını sadece kiracı feshedebilir kontrat süresinin dolmasına 15 gün kala bildirimde bulunmadığı sürece her sene bir yıl daha uzar. Kiracı kirasını eksik ve düzenli ödediği sürece çıkaramazsınız. Eksik ve düzensiz ödüyorsa noterden ihtar yollarsınız bir yıl içinde iki defa yollarsanız üçüncüye haklı ihtar sebebiyle tahliye davası açabilirsiniz.
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Kiracı kira ücretini tam yatırıyor fakat ay içinde 2 parça şeklinde ödeme yapıyor hepsini aynı anda ödemiyor. Seneye kira sözleşmesinin dolmasına 15 gün kala noterden ihtarname çektiğimiz zaman çıkarma imkanımız bulunuyor mu? Şimdiden teşekkür ederim cevabınız için.
O hak kiracıya ait diyorum size değil siz ihtar yolu ile bildirim yaparak feshedemezsiniz kontratı. Kiranın ödeneceğinin kararlaştırıldığı son günün ertesi eksik yatırıyorsun geç yatırıyorsun diye ihtar çekebilirsiniz bir ay bekleyip aynı şeyi yaparsa ikinci ihtarı çekersiniz üçüncüde iki haklı ihtar sebebiyle tahliye davası açabilirsiniz. Bana sorarsanız ay içinde kirayı tamamlıyorsa çıkarmayın sonra başkası gelir aylarca bedava kalır çıkarmak için bir sürü de masraf edersiniz.
merhabalar ben 29.04.2013 de toki den kiracılı dükkan aldım.kiracıya ihtar çektim dükkan bana lazım diye 6 ay sonunda tahliye davası açtım.davayı kazandım.ama hala çıkmıyor temyize gideceğini söyledi.bizde kararı icraya koyduk.ben ne yapacağımı şaşırdım.ne yapsam bu kiracıyı çıkaramıyorum.bundansonraki süreç ne olur.bu tür davalarda temyiz süresi ne kadar olur.temyizde olumlu olursa hemen dükkanı tahliye ettirebilirmiyim.lütfen yardımcı olmanız dileği ile saygılarımla