İşletilen Dükkandan İstenecek Kira
Öncelikle herkese iyi pazarlar dilerim. Bir konuda yardımlarınıza ihtiyaç duymaktayım. Babam vefat etti ve çalıştırdığı han içerisinde 1 ana dükkan, 1 atelye 2 de depo bulunmaktadır. Lakin babam ölmeden bu malların hepsine birden abimi yarı yarıya ortak etmiş. Çalışılan işyeri saraççılık üzerine olduğu için gerçekten de iyi getirisi bulunmaktadır. Fakat annem hayatta olduğu için bu maldan hiçbir şekilde yararlanmak istemedik. Fakat bu noktada yengem iyice sınırı açtı. Babamın ölmesinden kısa bir süre sonra abimde hayatını kaybettti. Ve yengem bizi dükkana bile sokmaz oldu. Aslında babam ölmeden önce eğer ben ölürsem içinde çok malım var kilit vurdurun demişti. Şimdi bu dükkanın getirisi iyi olduğu için satılmasını pek istemem. Lakin devlet kanalıyla zaten yarı fiyatına satılacağını düşünmekteyim. Bu noktada içinde oturmuş ve kullanmış olunan bu dükkanlardan ve içinde bulunan mallardan satış yapılmadan kira ister gibi talepte bulunabilirmiyim? Bu konuda başka ne gibi alternatifler olur? Neler yapmam gerekiyor. Vereceğiniz cevaplar için sizlere şimdiden çok teşekkür eder, hayırlı ramazanlar dilerim.
Cevap: İşletilen Dükkandan İstenecek Kira
Yardımcı olursanız çok sevinirim
Babanız öldükten sonra işyerine varisler olarak sizde ortaksınız.
1-Babanız abinize gayrimenkullerin %50 sinide vermişmi acaba?
2-Siz babanız öldükten sonra varisler olarak işyerindeki paylarınızı abinize devrettinizmi?
1- Evet vermiş.
2- Hayır ben hiçbir şekilde payımı vermedim.
Faakat şunu belirteyim dükkan ankara ili altındağ ilçesi ulus denilen iyi yerde çok eski bir hanın içerisindedir. Dolayısıyla çevre esnafına sorduğumda dükkan değerlerinin ve kiraların çok uçuk olduğıunu belirtti.
Arkadaşlar yardım edin lütfen. Çok çaresiz durumda kaldım
İşletmedeki hakkınız var. Ayrıca dükkanlar babanızın üzerinde ise Ayrıca dükkanlar üzerindede hakkınız var. Bunlar için bir dizi işlem gerekir ve bu soruların detaylı olarak cevabını buralardan alamazsınız. O yüzden neler yapıcağı hangi aşamalardan sonra ne hak talep edebileceğiniz ile ilgili bir avukat ile yüzyüze görüşmenizde fayda var.
Peki kira isteme konusunda bir sorum olacak; ben istediğim kadar kira isteyebilirim öngördüğüm kadar?
Abinizin çocuğu var mı?
Anneniz sağ mı?
Kabaca;
emsal dükkanların kira bedeli ne kadar ise, toplamda o miktara gelecek kira bedeli üzerinden miras payınız oranında kira talebinde bulunabilirsiniz.