Aracın kilometresi düşürülmüş
Aldığım aracın kilometresinin düşürülmüş olduğunu öğrendim, şimdi bu durumda ne yapmalıyım? aracı satacağım ama km düşürülmüş, sorgulamada önceki muayene kaydında daha yüksek çıkıyor, benden alacak kişi de muhtemelen sorgulayacak ve o da görecek, bu durumda ne yapmalıyım, km yi yukarı çekeyimmi yada ne bileyim alıcıya durumu mu izah edeyim? işin hukuki kısmından sonuç alınacağını pek sanmıyorum, eski geçmişe bakılırsa km yi kimin düşürdüğü belli olmaz, bana km yi sen düşürmüş olabilirsin bile denilebilir, km nin benden önce düşürüldüğünü ispatlıyamam, şimdi şaşırdım kaldım...
Cevap: aracın kilometresi düşürülmüş
Merhabalar;
Daha önce benim başımada gelmişti yapabilceğiniz seçenekler;
1- Satın aldığınız kişi ile iletişime geçmek
2- Araci satacağiniz zaman potansiyel suçlamalara kaşı yönelik doğruyu bildirin
3- Kesin kanıtınız var ise ve daha önceki sahibinin yapmiş olduğunu düşünüyorsanız davacı olmaktır
Fakat noter satışlı olduğundan noterde imza atılırken hertürlü kusuru kabul etmiş bulunmaktasiniz (hasarlı,pert kayıtlı,km düşürülmüş.... gibi)
Sattığınız adama "Ben bunu aldıktan sonra kilometresinin düşürüldüğünü öğrendim, üzerinde şu kadar yazıyor ama doğru değil" diye söylerseniz sorun olacak bir şey kalır mı?
sistemin şuanki işleyişinde büyük bir eksiklik var ve bizde bu zaman diliminde bulunduğumuzdan cezasını biz çekiyoruz, önceden km düşürülüp düşürülmediği hiç belli olmazdı, alan kişi sorun yaşamadan satardı, şimdi 5664 sorgulamasında bazen eski km kaydı geliyor bazen gelmiyor, ileriki zamanlarda sürekli geleceği söyleniyor, ozaman da problem olmayacak, km oynandığı anlaşılabilecek, ben bu arabayı alırken sorguladım km bilgisi gelmemişti, şimdi satacağım km bilgisi geliyor ve görüyorum ki düşürülmüş, şimdi hak mı bu? bari yine gelmeseydi satarken gönül rahatlığıyla satardım, yada ben alırken niye gelmedi, hiç almaz ve bu araca bulaşmazdım, işte şu zaman diliminde bu eksikliğin kurbanlarıyız, dikkatli olun, her km bilgisi gelmeyen araç km oynanmamış değildir, bir hafta sonra tekrar sorgulatınca şok olabilirsiniz, bu nebiçim iş anlamadım....
Sahibinden sitesi müşteri desteği ile yaptığım görüşmede ilanın kopyasını istedim ama bunun sadece mahkeme kararı ile verilebileceğini belirttiler, ben aracı almadan önce sahibinden sitesinde verilen ilanda aracın kilometresinin kaç olduğunu, yani km yi brnim düşürmediğimi, alırken zaten öyle olduğunu ilan sayesinde ispatlıyabilirim, peki mahkeme bu ilanı kati delil olarak kabul eder mi?