Evlatlık verilen çocuk mirastan pay alabilir mi?
Merhaba arkadaslar bilgili arkadaslardan bi konuda yardim isteyecektim. biz 7 kardesiz. 4'ü babamin ilk evliliğinden kız evlat, 3'üde ikinci evliliginden iki kiz en kucugu erkek evlat. Babamiz 93 yilinda erkek kardesim 3 yasindayken vefat etti. Babamin iki daireli bir apartmani var. 7 kardesten en kucuk erkek olan da gecen yil hastaliktan dolayi vefat etti. Ben ise onun bir buyuyum benide dogdugum gun evlatlik vermisler. Soyadim 5 yasimda degisti uvey babamin kutugune gectim. Oz annemin dedgine gore evler en kucuk erkek kardesimin ustuneymis. Fakat erkek kardesim 3 yasindayken babam öldü. Nasil onun ustune yapilmis ole bir durum olabilir mi? Olursada gecen sene öldüğü icin tapu kaydi bolunmus oluyor. 3 yasindaki cocugun ustune ev yapilabilir mi pek sanmiyorum da? Birde erkek kardes ölünce 6 kiz kardes kaldik dordu ilk evlilikten ikisi ikinciden. Allah korusun annemize birsey olursa babanin ilk evliliginden olan diger kardesler evlerin satilmasini isteyecek. Onu bekliyorlar. Fakat evde benim oz kardesimle annemle beraber kaliyor. Bu durumda ev satilip paylasilirken ben bir hak arayabilir miyim? Satis aninda paydaslar bulunurken olumlu yada olumsuz benimde imzam gerekli haberim olacakmi cunku arayacaklarini sanmiyorumda Aslinda parada gozum yok ama habersiz babamin ilk evliliginden olan kardeslerimin anlasip evi satmasindan oz kardesimi sokakta birakmasindan korkuyorum lutfen bir bilgili arkadaslardan yardim bekliyorum
Cevap: Evlatlık verilen çocuk mirastan pay alabilir mi?
Babanızın veraset ilamında yasal mirasçıları görünür ve üvey babanızın kütüğüne geçtiğinize göre de babanızın yasal mirasçısı değilsiniz şu anda.
Hal böyle iken size bir haber vermeleri de gerekmiyor sizin imzanıza da ihtiyaç duyulmuyor.7
Evin satışını isteme konusunda ise,
şu anda da evin satışı yoluyla haklarının teslimini isteme hakları var yasal olarak.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Babanızın veraset ilamında yasal mirasçıları görünür ve üvey babanızın kütüğüne geçtiğinize göre de babanızın yasal mirasçısı değilsiniz şu anda.
Hal böyle iken size bir haber vermeleri de gerekmiyor sizin imzanıza da ihtiyaç duyulmuyor.7
Evin satışını isteme konusunda ise,
şu anda da evin satışı yoluyla haklarının teslimini isteme hakları var yasal olarak.
Sn Kırcalı Öz Babanın mirasından neden faydalanamıyor?
ÖZ baba olduğunu ıspatlarsa neden faydalanamasın sn.ceceli? Ispat gerekir,
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
ÖZ baba olduğunu ıspatlarsa neden faydalanamasın sn.ceceli? Ispat gerekir,
Evlatlık verilen , evlatlık verildikten sonra yeni ailenin nüfusuna geçiyorda, Öz anne babanın nüfusunda nasıl bir kayıt kalıyor bilmiyorum ama
Medeni Kanun 500. maddeye göre
Evlatlık ve altsoyu, evlat edinene kan hısımı gibi mirasçı olurlar. Evlatlığın kendi ailesindeki mirasçılığı da devam eder.
Evlat edinen ve hısımları, evlatlığa mirasçı olmazlar.
demekte.
Alıntı:
nilshtein rumuzlu üyeden alıntı
benide dogdugum gun evlatlik vermisler.
Mümkündür elbette ama doğduğu gün evlatlık verilmekten bahsediliyor.
Merhaba cvp icin tesekkurler... dogdugum gun evlatlik verildim ama uvey babamin kutugune 5 yasimdayken gectim. Ozmna kadar uvey ailemleydim kimligimde oz ailem yaziyordu. Evlatlik verilme belgelerim ispat icin yeterlimi. Dava kagtlari alma verme ile ilgili hersey mevcut. Ispat edersem pay alabiliorum sanirim ole demissiniz. Ama haber vermeden satacaklar buyuk ihtimal bu durumda napmaliyim