TC Kimlik No kullanımı hk (başkası tarafından)
Merhabalar değerli avukatlar, başıma aptalca bir sorun geldi, 24 Mayıs tarihinde Avea'nın woops adında bir tarifesine geçiş yapmak istedim. Burada 25 yaş altı bir kişinin tc kimlik numarasını vermemi istedi avea bende oğlumun (10 aylık) tc kimlik numarasını yazmıştım bir kağıda çalışırken yanlışlıkla o kağıt yerine kursiyerlerden birinin tc kimlik numarasını almışım bu tc kimlik numarası ile woops tarifesine geçiş yaptım, faturalarımı düzenli ödedim.
bir kaç gün önce tc kimlik numarasının sahibi beni arayıp bu konu hakkındaki sorunu bildirdi yanlışlık olduğunu sizin bir mali yükünüzün olmadığını belirttim dilerseniz tc kimlik numarasınız bana tekrar verin avea ile görüşüp sorunu düzelteyim sizde tarifeye geçiş yapın dedim hayır dedi sizi dava edeceğim. hakkınızda suç duyurusunda bulunacağım.
Bu konuda merak ediyorum nasıl bir ceza ile karşılaşabilirim, avukat tutmam gerekir mi? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Kaç gündür bu konuyla ilgili sorun yaşıyorum adam iş yerimi arayıp patronuma işten çıkarılmamı istemiş vs. vs.
(adam anlaşma taraftarı değil)
Cevap: TC Kimlik No kullanımı hk (başkası tarafından)
Karsi taraf hakli hem sizin hemde avea bayisinin sorumlulugu var. Gorevinizi tam olarak yazmamissiniz ama goreviniz nedeni ile o kisinin kimlik bilgilerine ulasmissaniz bu is biraz daha ciddilesir.
Karsi tarafli sakin bir sekilde konusup ozur dilemeniz faydali olacaktir. Eger dava acilirsa da sulh olmayi tekrar teklif edersiniz. Tabi eger memur iseniz bir avukat dava surecinde bir avukat tutmaniz faydali olacaktir.
Gecmis olsun
Cevap: TC Kimlik No kullanımı hk (başkası tarafından)
Alıntı:
nina rumuzlu üyeden alıntı
Karsi taraf hakli hem sizin hemde avea bayisinin sorumlulugu var. Gorevinizi tam olarak yazmamissiniz ama goreviniz nedeni ile o kisinin kimlik bilgilerine ulasmissaniz bu is biraz daha ciddilesir.
Karsi tarafli sakin bir sekilde konusup ozur dilemeniz faydali olacaktir. Eger dava acilirsa da sulh olmayi tekrar teklif edersiniz. Tabi eger memur iseniz bir avukat dava surecinde bir avukat tutmaniz faydali olacaktir.
Gecmis olsun
Yanıtınız için teşekkür ederim.
Karşı taraf ile görüşmeye çalıştım ancak durumu kabullenmiyor. Durumun yanlışlık olduğunu belirttim. Herhangi bir zararınız (yok) varsa temini için uğraşayım dedim. Ancak başarılı olamadım.
Görevim Ofis işlerine bakıyorum işyerinde memur değilim. Görüşmeyi avea bayisinden değilde avea müşteri hizmetleri ile telefonda yapmıştım. Durum tamamen bir yanlış anlamadan ibaret.