Öğrenci İşlerini Yanlış Yönlendirmesi İle İlgili

Belki çok alakasız belki çok gereksiz bilmiyorum ama eğer cevap verecek olursanız ona göre bir sürece gireceğim .
Üniversiteyi ilk dönemden iki ders ile uzattım . Kalan derslerimi başka bir üniversitenin yaz okulunda vermek için kendi öğrenci işlerime sözlü müracatta bulundum . Kesinlikle kabul edilmeyeceğini , gitsemde birşey değişmeyeceğini bana sözlü birşekilde bildirdiler. Bir açık vardır diye de üç defa gittim . Daha sonra başka bir arkadaşımı yönlendirdim onada aynı şeyleri söylemişler. Üniversite bugün internet sayfasından öğrencilerinin başka okulların yaz okullarından ders alabileceğini yazmış . Tarihler geçtiği için başvuru yapamadım ve 2-3 insanın sorumsuz davranışı yüzünden sıkıntıya düştüm. 
Bunun sonucunda maddi manevi zararım söz konusudur . Bu durumla ilgili ne yapabilirim . Çok teşekkür ederim .

Cevap: Öğrenci İşlerini Yanlış Yönlendirmesi İle İlgili

Böyle durumlarda iş mahkemeye gelirse oradaki kimse size yanlış bir şey söylediğini kabul etmeyecektir.Biz şöyle dedik, şu olmaz dedik, bu olur dedik yanlış anlamış vs. gibi durumlar söz konusu olacaktır.İddia sahibi olarak tüm ispat yükü sizdedir.Elinizde resmi bir belge varsa ve bunun yanlış olduğunu ispat eden diğer açıklamalar ve belgelerle bir takım girişimlerde bulunulabilir.Yada 1 den fazla tarafsız şahitle de dava açma düşünülebilir.Ancak bizdeki tazminat hukukunun işleyişini bilmeden tazminat davaları açanların genel olarak maddi kayıp yaşadığı gerçeğini de hatırlatmak isterim.Kararlıysanız bir avukatla yüz yüze görüşmekte fayda var.

Cevap: Öğrenci İşlerini Yanlış Yönlendirmesi İle İlgili

Bill187 ilginiz için çok teşekkür ederim. Dediğiniz gibi herhangi bir sonuç çıkmadı .