İstifa kabul şekli ve süresi
Merhaba 30 nisan 2014 te işyerinden istifa ettim. Ancak yöneticim istifamı kabul etmeyip çalışmama devam etmemi söyledi. Ancak 8 temmuz 2014 tarihindeinsan kaynakşarıyla birlikte bana istifanın kabul edildiğini ve ihbar süremin dolduğunu ( 8 hafta ) dolduğunu belirterek gidebileceğimi söylediler. Bu tür bir istifa geçerlimidir. Teşekkürler.
Cevap: İstifa kabul şekli ve süresi
İstifanızı kabul etmemek diye bir şey olmaz ki. Siz istifa ettiyseniz etmişsinizdir. Sizden, ihbar süresini çalışmanız istenmiş olmalı. Çalışmışsınız ve bitmiş. Sorun yok gibi göründü bana.
Merhaba öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. İstifamı verdiğimde yöneticim istifamı kabul etmeyip normal düzende çalışmamı istedi ve bu şekilde anlaştık. Ancak belirttiğim tarihte istifamı kabul edip çıkışım yapıldığını belirttiki bu 56 gün olan ihbar süremden sonradır. Okuduğum bir maddede istifadaeden işçinin istifası kabul edilmezse verilen dilekçe üzerinde herhangibir işlem yapılamazdı.
Muhtemelen ihbar sürenizde sorun çıkarmamanız için size böyle söylediler.
Şimdi onlar "Biz istifayı kabul etmiştik, ihbar süreni çalış ve çık demiştik" diyecekler muhtemelen.
Sizin verdiğiniz yazılı istifa dilekçesi var. Kabul etmediklerini "yazılı olarak" bildirmediklerine göre onların verdikleri bir şey yok. Yani ortada bir istifa dilekçesi ve ihbar süresi sonunda yapılmış bir çıkış işlemi var. Her şey doğal. Bunun aksine bir iddianız (istifam kabul edilmedi gibi) varsa bunu ispat etmeniz gerek.
Bir çok şekilde bu konuyu ispatım mümkün . Dilekçeyi verdikten sonra bana yazılı bir kabulu yada reddi konusunda birşey gelmedi sözlü olarakkabıl edilmedi ve anlaştık.bende devam ettiğimi düşünerek ieiime devam ettim. Bilgilendirme için teşekkürler
Alıntı:
Monamus rumuzlu üyeden alıntı
Bir çok şekilde bu konuyu ispatım mümkün . Dilekçeyi verdikten sonra bana yazılı bir kabulu yada reddi konusunda birşey gelmedi sözlü olarakkabıl edilmedi ve anlaştık.bende devam ettiğimi düşünerek ieiime devam ettim. Bilgilendirme için teşekkürler
Hata yapmamanız dileği ile.
Umarım dediğiniz gibi olur.
Dilerseniz ihbar süresi içinde kullandırılmamış olan yeni iş arama izinlerinin ücretini (%200) talep edebilirsiniz.
Alıntı:
Monamus rumuzlu üyeden alıntı
Senol beyin dediği gibi istifa (fesih) beyanı iş akdini sona erdirir. İşverenin kabulüne gerek olmaz. Siz bu iradenizi işverene yönelttiğiniz anda iş akdi ileriye dönük (8 hafta sonrası) olarak sona erer. İşvereniniz ile aranızdaki konuşmayı ispatlarsanız dahi istifanız geçersiz sayılmaz ancak belki yeni bir iş akdi olarak kabul edilebilir. Bu durumda kıdem tazminatına hak kazanamazsınız.
Haysiyetsiz insanların tazminat vermemek için buldukları yeni yöntem olsa gerek.Vazgeçtim istifa etmiyorum deyin işe devam edin , beğenmiyorlarsa kovsunlar tazminatı versinler.
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
İstifanızı kabul etmemek diye bir şey olmaz ki. Siz istifa ettiyseniz etmişsinizdir. Sizden, ihbar süresini çalışmanız istenmiş olmalı. Çalışmışsınız ve bitmiş. Sorun yok gibi göründü bana.
Merhabalar benim de bu konuda bir sorum olacaktı.Ben 657 ye tabi devlet memuruyum bağlı olduğum kuruma 03.09.2014 tarihinde istifa dilekçemi verdim, bugün "belirttiğiniz tarihte istifanız uygun görülmemiştir görevinize devam ediniz" türünden dilekçeme cevap aldım. sizce sonraki adımım ne olmalı şimdiden teşekkürler.