kontratimin bitmesini beklemek istemiyorum !
Merhabalar;
Kısaca size sorunumdan bahsedeyim çünki yardımınıza ihtiyacım var
Ben Ocak ayında bir siteye taşındım ve bu sitede her geçen gün tanık olduğum bazı konulardan dolayı kontratım bitmeden artık buradan taşınmak istiyorum ve ev sahibime durumu izah etmeme rağmen kendisi bana ya kontratın bitene kadar otur yada şimdi çık kalan kira bedellerini öde diyor.
Lütfen bana yardımcı olun benim nasıl bir yol izlemem gerekiyor.
Cevap: Can gÜvenlİĞİm yok ve kontratimin bitmesini beklemek istemiyorum !
Bu bahsettiğiniz gerekçeler her ne kadar sizin için yeterli olsa da hukuki olarak ispatı olmadığı sürece(ki daha önce benzer bir sebeple kira kontratını haklı fesih pek görülmüş bir şey değil) hiç bir anlam ifade etmez.Zaten öyle bir şey olsa kontratı erken bitirmek isteyen herkes sitede silahlı birilerini gördüm, birileri bu evde oturduğum için beni tehdit etti, bahçede uyuşturucu pazarlığına şahit oldum vs. diyerek tek taraflı fesih yapabilirdi.Ev sahibiyle anlaşmak(2 kira fazla veriyim karşılıklı fesih yapalım vs. gibi) ve bundan sonra oturacağınız yeri satın almadan/kontrat yapmadan baştan sona araştırmak gerçekçi seçenekler arasındadır.Onun dışında kontrat bitmeden hukuken değil sadece kendinize göre haklı sebeplerle çıkarsanız arkanızdan icra gelecek, bu anlattıklarınızda icra müdürlüğünde hiç bir şey ifade etmeyecektir.Esenlikle.