Özel Hayatın Gizliliğini İhlal Hakkında...
Merhaba. Ben bir öğretmenim. Hakkımda İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne Bir bayan öğretmenle aramda ilişki bulunduğu yazılı olarak 2 öğretmen tarafından şikayette bulunuldu. İl Milli Eğitim Md. Özel hayat kapsamına aldığı için soruşturmaya gerek duymadı. Ancak iş hayatımda sorun olmasa da bu şikayetleri duyunca eşim evi terk etti nüfustan ikametgahını değiştirdi. Bu şikayet eden şahıslar hakkında herhangi bir dava açabiliyor muyum? Eğer evet ise, Dava açmak için süre ne kadar? Yani zaman aşımı için... Teşekkür Ederim...
Cevap: Özel Hayatın Gizliliğini İhlal Hakkında...
İlimdeki herhangi bir avukata vekalet vereceğim ama avukatla görüşmeden önce siz değerli avukatlarımızın da fikirlerini de almak istiyorum. Lütfen yardım edin. Teşekkür ederim
Haksız şikayet nedeniyle tazminat davası açabilirsiniz. Tabii karşı tarafın şikayet dilekçesini de incelemek gerekir. Dava açabilmek için karşı tarafın sunduğu şikayet dilekçesinde en ufak bir emare dahi bulunmaması gerekir.
Alıntı:
Av. Barış ÇİMENOĞLU rumuzlu üyeden alıntı
Haksız şikayet nedeniyle tazminat davası açabilirsiniz. Tabii karşı tarafın şikayet dilekçesini de incelemek gerekir. Dava açabilmek için karşı tarafın sunduğu şikayet dilekçesinde en ufak bir emare dahi bulunmaması gerekir.
Öncelikle ilginiz için çok teşekkür ederim. Ancak anlayamadığım şey şu ki en ufak bir emare dahi bulunmaması gerekiyor derken kastınız nedir? Bir de ben bu şahıslara Özel Hayatın Gizliliğini İhlal sebebiyle açmak istiyorum davayı mümkün müdür? Teşekkür Ederim İyi Çalışmalar
bosver unut gitsin Allah cezası verir ınsallah adliyeye girersen cıkman zaman alır. Kafana takma Türkiye'de adalet hizmetleri cok cok yavstır, guclu degilsen psikolojin daha da bozulur.
Alıntı:
Takvim rumuzlu üyeden alıntı
bosver unut gitsin Allah cezası verir ınsallah adliyeye girersen cıkman zaman alır. Kafana takma Türkiye'de adalet hizmetleri cok cok yavstır, guclu degilsen psikolojin daha da bozulur.
Öncelikle teşekkür ederim cevabınız için...Aslında haklısınız evet... Ama ne bileyim yaptıklarının cezasız kalmasını da istemiyorum... 10 yıl da sürse beklerim diye düşünüyorum... amacım para almak değil, en azından bir daha aynı şeyi yapamasınlar... Çünkü bu tür insanlar bu tür şeylere meyilliler... sürekli birşeyler yapmak zarar vermek amacında oluyorlar... O yüzden birşeyler yapmak gerekir diyorum...