Trafik cezasına itiraz ettim Mahkeme sonucuna da itiraz etmek istiyorum.
Merhaba.. İtiraz ettiğim trafik cezası nasıl ve neye göre kanunlara uygun bulundu anlamış değilim. aşağıdaki resimlerde itiraz dilekçem emniyetin konuyla ilgili kanuni açıklaması ve mahkeme sonucu var.
Durumu tekrar özetlemem gerekirse aracım ilgili caddenin tabela olmayan yani park yapılmasında sakınca olmayan tarafındaydı ne kavşağa 5 metrelik mesafede nede hastane girişine 15 metrelik mesafedeydi gayet düzgün bir yere park etmiştim. Polis gözümün önünde fotoğrafı çekti koştum buraya daha önce ceza yazılmıyordu neden foto çekiyorsun dememe kalmadı bastı gitti ancak ne bana gelen cezada bu resim var nede mahkemeye sunulmuş.(zaten resmi gönderseler yaptıkları haksızlığı tescillemiş olacaklar). Durum bu %100 haklı olduğum kanaatindeyim ancak mülkün temeli olan adalet benimle aynı görüşte değil. Konuya sizin yorumunuz nedir. Ben hatalı olduğum kısmı ve park cezasının kanuna uygun olan yanını anlayamadım bana mahkeme kararını tercüme edebilir misiniz.
Bir sorumda şu olacak mahkeme sonucu bana tebliğ edilmeden kesinleşme şerhi çıkartılmış bu durumda mahkeme sonucuna itiraz etme yolum tamamen kapanmış olurmu.
http://i.hizliresim.com/OJJXVz.jpg
http://i.hizliresim.com/zQQzaO.jpg
http://i.hizliresim.com/GbbrPN.jpg
İlginiz için teşekkürler.
Cevap: Trafik cezasına itiraz ettim Mahkeme sonucuna da itiraz etmek istiyorum.
Fikirlerinizi bekliyorum. İtiraz edebilir miyim mahkeme sonucuna??
Siz levha yok demişsiniz, onlar da levha yok ama hastane kapısına yakın demişler. Hatane kapısına 15 metreden yakına araç bırakılırsa ceza yazılır.
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Siz levha yok demişsiniz, onlar da levha yok ama hastane kapısına yakın demişler. Hatane kapısına 15 metreden yakına araç bırakılırsa ceza yazılır.
Sayin Senol Bey oncelikle okuyup cevapladiginiz icin tesekkur ederim
Burada 15 metrelik mesafe icine park yapilmasi soz konusu degil yani arac hastane kapisindan nerdeyse 200 metre bir uzakliktaydi.. Bana sacma gelen ve merak ettigim bir konuda sudur Ceza tutanagi 61-b ye gore tutuluyor ben buna itiraz edince yok hastane kapisina yakindi yok kavsaga yakindi demeleri sacma degilmi. O halde cezayi buna gore kesselerdi. Ayrica cezayi kesen taraf yani suclayan taraf olarak varsayimlar degilde kanit sunmalari gerekmezmi mesala fotograf. Simdi ben biri hakkinda bana kufur etti desem benim kanit veya sahit sunmam gerekir yoksa iftira attigim adamin mi ispat etmesi gerekir.
Mahkeme sonucuna nasil itiraz edebilecgim hakkinda bilgi verebilirmisiniz. Mahkeme karari bana teblig edilmedigi halde kesinlesme serhi gecerlimidir.
güncel Lütfen Cevap bekliyorum.
Karar kesin karar, itiraza kabil değil.
anayasa mahkemesine adil yargılanma hakkı için itiraz edilemez mi?
Karar kesin olduğundan, üst mahkemeye itiraz/istinaf/temyiz hakkınız bulunmamaktadır. Dilerseniz bu aşamada, tek yol olan Anayasa Mahkemesine Bireysel Başvuru yapabilirsiniz. Not: Anayasa Mahkemesine Bireysel Başvuru süresi 30 gündür. Bu süre Mahkeme kararının size tebliğinden itibaren başlayacaktır.