-
Hagb itiraz
Hakkımda 134/2 den 12160, 24 tl yargılama giderleri para cezasına çarptırıldım ve hükmün açıklanmasının geriye bırakılması kararı verildi. Şöyle bir hüküm var Sanığın TCK 53 maddesinin 3. fıkrası uyarınca 1. fıkranın (c) bendinde yazılı sanığın kendi alt soyu üzerindeki velayet hakkından, vesayet veya kayyımlığa ait bir hizmette bulunmaktan koşullu salıverme tarihine, 1. fıkrada yazılı diğer haklardan ise 2.fıkra gereğince cezanın infazı tamamlanıncaya kadar yoksun bırakılmasına diye bir hüküm var.
1. Ben şimdi bu paraları ödeyecek miyim, ödeyeceksem nereye ödeyeceğim?
2. İkinci cümlede ne anlatılmak isteniyor, anlamadım.
3. Ben karara itiraz etmek istiyorum daha sonra aleyhime dönen bir karar verilebilir mi ve itiraz dilekçemde neler belirtmem gerekiyor?
Cevaplarınız şimdiden teşekkürler...
-
Cevap: hagb itiraz
Hapis cezası verilmemiş anladığım kadarıyla para cezası verilmiş ya da hapis cezası para cezasına çevrilmiş hükmün açıklanması ger bırakılmış bunun için bir süre ön görülmüş olması lazım o süre zarfında çocuğunuz varsa velayet hakkınız durdurulmuş bir şahsa veya kuruma vasi veya kayyım olma hakkınız da aynı şekilde askıya alınmıştır. Verdiğiniz bilgiler çok açıklayıcı değil bu benim tahminim sadece. Kararda gösterilen yere süresi içinde itiraz edebilirsiniz ne yazacağınız sizin takdirinizdedir.
-
Hapis cezası lafzı geçmiyor direk para cezası verilmiş ve en sonda da hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verilmiş ben şimdi bu parayı ödeyecek miyim? itiraz edersem aleyhime bir sonuç çıkar mı acaba?
-
Öyleyse ödemeniz gerekmez ertelenmiş çünkü itiraz ederseniz aleyhinize bir karar çıkmaz.
-
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Yazdığım 53. madde kafamı karıştırdı.Acaba memurluğa bir engel olurtur mu?