Takipsizlik kararı verilmiş bir davaya karşı tarafa maddi ve manevi tazminat davası açılabilirmi ?
Printable View
Takipsizlik kararı verilmiş bir davaya karşı tarafa maddi ve manevi tazminat davası açılabilirmi ?
Sayın üyelerimiz, sizlere yardımcı olabilmek için meslktaşlarımız zamanlarından fedakarlık yaparak çabalıyorlar.
Ama siz de biraz daha zaman harcayıp, sorunuzu tam sorun. Takipsizlik kararı ne için verildi, hangi konuda şikayet edildi, takipsizlik kararı kesinleşti mi? Siz soruyu tam anlatmaya üşenirseniz biz ne yapalım
Sayın üyelerimiz, sizlere yardımcı olabilmek için meslktaşlarımız zamanlarından fedakarlık yaparak çabalıyorlar.
Ama siz de biraz daha zaman harcayıp, sorunuzu tam sorun. Takipsizlik kararı ne için verildi, hangi konuda şikayet edildi, takipsizlik kararı kesinleşti mi? Siz soruyu tam anlatmaya üşenirseniz biz ne yapalım
************************************************** *****Alıntı:
<b id="quote">quote:</b id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote">Sayın üyelerimiz, sizlere yardımcı olabilmek için meslktaşlarımız zamanlarından fedakarlık yaparak çabalıyorlar.
<div align="right">Ekleyen: Av.Ragıp Atay - 28/06/2006 : 16:57:09</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote">
Sayın av.Ragıp Atay öncelikle ilgi ve emeğinize teşekkür ederim..
Benim buradaki sorumdan amaç genel amaçlı hukuksal bilgi edinmedir..
Herhangi bir suç için C.Savcı tarafından kesinleşmiş takipsizlik kararı için isnat ve maduriyetten dolayı karşı tarafa maddi ve manevi tazminat açılabilirmi ? bunun hukuksal prosedürü nedir onu öğrenmek istedim sadece.. İlgi ve bilginize şimdiden teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim..
************************************************** *****Alıntı:
<b id="quote">quote:</b id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote">Sayın üyelerimiz, sizlere yardımcı olabilmek için meslktaşlarımız zamanlarından fedakarlık yaparak çabalıyorlar.
<div align="right">Ekleyen: Av.Ragıp Atay - 28/06/2006 : 16:57:09</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote">
Sayın av.Ragıp Atay öncelikle ilgi ve emeğinize teşekkür ederim..
Benim buradaki sorumdan amaç genel amaçlı hukuksal bilgi edinmedir..
Herhangi bir suç için C.Savcı tarafından kesinleşmiş takipsizlik kararı için isnat ve maduriyetten dolayı karşı tarafa maddi ve manevi tazminat açılabilirmi ? bunun hukuksal prosedürü nedir onu öğrenmek istedim sadece.. İlgi ve bilginize şimdiden teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim..
Gerekli cevabı avukat Ragıp bey vermiş. Her olaya göre verilecek cevap değişir.
Sonuçta her zaman maddi manevi tazminat davası açılır da sonucunda ne olacağı somut olaya bakar. Şayet açılmaması gereken yerde dava açılırsa da dava reddedilirse; mahkeme masrafları, avukatlık ücreti (karşı tarafın avukatı için ki bu da istediğiniz meblağın yüksekliğine göre yüklü bir miktar olabilir.) vs üzerinizde kalır.
Gerekli cevabı avukat Ragıp bey vermiş. Her olaya göre verilecek cevap değişir.
Sonuçta her zaman maddi manevi tazminat davası açılır da sonucunda ne olacağı somut olaya bakar. Şayet açılmaması gereken yerde dava açılırsa da dava reddedilirse; mahkeme masrafları, avukatlık ücreti (karşı tarafın avukatı için ki bu da istediğiniz meblağın yüksekliğine göre yüklü bir miktar olabilir.) vs üzerinizde kalır.
03.07.2008 tarihinde cep telefonu rahatsızlığı tarafından savcılığa dilekçe verdim. 30.07.2008 tarihinde karakolda ifade verdim. Karşı tarafın kim olduğunu karakol bulamadığı için. Takipsizlik çıkar dediler. Takipsizlik olursa şahsıma bi tebligat gelirmi?Ne zaman süre içinde gelir. Tabiki şuanda adli tatilide düşünürsek? Teşekkürler...
Ceza yargılaması ile hukuk yargılaması birbirinden farklılık göstermektedir.
Takipsizlik kararı verilmesi hukuk mahkemesinde maddi & manevi tazminat açmanın önünde engel değildir. Takipsizlik kararı verildiğinden cihetle hukuk davanız reddedilemez.
Sayın sergusah: Takipsizlik kararı verilmesinin belirli bir süresi yoktur. İlgili yer savcılığının iş yoğunluğu ile paralellik gösterir. 1 hafta olabileceği gibi 1 yıl bile olabilir bunun belli bir limiti sınırı yoktur. Kolay gelsin.
Teşekkür ederim. Bülent Bey. Bana haber verilir ama değilmi. 1 senede sonrada olsa.