Lisans mezunuyum önlisanstan kpss ye giremiyorum
açıköğretim işletme 2008 lisans mezunuyum. aynı zamanda 2001 önlisans otomotiv bölümü mezunuyum. her sene bana göre hem lisans kpss ye hemde önlisans kpss ye girme hakkımın oldugunu düşündügüm halde ösym nin keyfi hareketi veya kendine göre kuralları ile her yıl ya lisans yada önlisansa girebilirsiniz dayatmasına rağmen 2014 lisans sınavına girmedim önlisans hakkımı kullanmak için. dün banka ücretimi yatırdım başvuru yapmak için sisteme girdim ve uyarı ve hata diye başvurumu yapamıyorum. gerekçesi 14.05.2014 tarihinden sonra lisans mezunları önlisans sınavına katılamazlar diyor. hem atama şansımın yüksek olması hemde bitirdigim okulun boşa gitmemesi için hem lisans hem önlisanstan sınava giremezmiyiz. suçumuz fazla okumakmı yada üniversiteyi okuyarak hata etmemizmi. egitim öğretim hakkı nerde. bunun konu için davaları hangi mahkeme açmamız ve hangi prosedürleri uygulamamız lazım. bu konu hakkında danıştay kararları da olmasına ragmen ösym kelime oyunları ile hersen başımıza çorap örüyor. bu sene sınava giremiyorum. lütfen yardım.
Cevap: lisans mezunuyum önlisanstan kpss ye giremiyorum
Maalesef ayni sekilde ÖSYM tarafından bende mağdur edildim. O kadar calisma ve yatirdigim para boşa gitti.2yillik muhasebe 4 yillik isletme okudum.okumaz olaydim.dava acicam.
Kpss mevzularını bilmemekle birlikte biraz mantık yürütelim;
Lisans ve önlisans mezunusunuz, doğal olarak lise mezunusunuz. Sizin dediğiniz gibi olursa Her önlisans yada lisans mezunları aynı zamanda lise mezunlarının girdiği sınava da girmesi gerekirdi.
ama benim bölümlerim farklı biri otomotiv biri işletme ikiside üniversite kaldıki liseden bile girmem lazım diye düşünüyorum. bende şöyle mantık yürütüyorum. ben 3000 tl lik maaşlı ünivertie bitiren biri olarak bir bölüm yada iş istemiyorum istemiyorum 1800 tl lik lük biraz maaşı azda olsa kadro istiyorum bu hakkım degilmi mühüm olan atanmak sonuçta hepsini bitirmişim her bölüm farklı