-
Trafik cezası, itiraz
Değerli üstadlar,
Başıma gelen hayli ilginç bir durumla ilgili internette arama yaparken forumunuzu gördüm ve hemen kayıt oldum. Lafı uzatmadan hemen sorunu anlatayım;
Eylül 2004'te Antalya'da tarafıma kesilmiş olan son derece haksız bir radar cezasına ilişkin; zamanında cezayı Antalya ptt'sinden (diye hatırlıyorum) ödemiştim. Bu ceza geçen araç muaynesinde karşıma çıktı. Yani yaklaşık 2 yıl sonra. Cezanın ödeme makbuzunu ortalığı talan etmeme rağmen bulamıyorum ancak ceza tutanağını buldum ve olayın ne olduğunu anladım. Tutanak üzerindeki her iki plaka da aracın plakası değil. Üstteki boşlukta "I" yerine "F" yazılmış. Alttakinde ise plaka 06... değil 03... şeklinde yazılmış. Her ikisi de hatalı. Dolayısıyla bununla ödeme yaptığım için normal ki, ödeme doğru plakaya değil; bu iki aracın plakasından birine ya da bu plakalar aktif değilse başka bir araca işlenmiş olmalı. Sistemde plakanın gözükmüş olması, sanırım, o zaman radar kayıtlarından aktarım yapmış oldukları için.
Bir trafik polisine durumu anlatarak sorduğumda Trafik mahkemesi'ne giderek cezayı iptal ettirebileceğimi belirtti ancak trafik mahkemesi'ne gittiğimde cezanın tarihinden dolayı sonuç alamayacağımı söyledi. 10 gün içinde itiraz etmem gerektiğini söylediler.
Ankara Yeğenbey vergi dairesine gittiğimde ise, 06... yazılı aracın olmadığı. 03 yazılı olana yatırılmış ise; Afyon vergi dairesinin kayıtlarına da geçmiş olabileceğini, oradan öğrenmem gerektiğini söylediler.
169.4 ytl olan ceza malumunuz o zamanki yasalar gereği 3'e katlayarak 508.2 ytl olmuş. [:0]
Şimdi size sorum;
Aradan geçen bu süreye rağmen;
1- Mevcut durum itibariyle ödeme makbuzu olmadan, bu duruma nasıl itiraz edebilirim. Memurun kusuru dolayısıyla ödemenin doğru şekilde gerçekleşmeyeceğini ifade ederek.
2- Ruhsat sahibi annem, bu cezaya itiraz edebilir mi? Yani; plakalar hatalı; benim aracımla ilgili bir durum değil şeklinde?
Başka ne yapabilirim, ne şekilde itiraz edebilirim. Siz olsanız ne yapardınız. İnsanın şu ülkede yaşadığı için bazen çıldıracağı geliyor. :(
İyi çalışmalar. Saygılar.
-
evet muffy arkadaşom burda çıldırmamak elde değil
-
Sn mbgunay, yanıtınız için teşekkürler. Geçen sürede soruma cevap alamamış olmam, tahmin ettiğim gibi olayın kompleks oluşunu ve karmaşıklığını gösterdi.
Ancak ortada bir yanlış var ve buna mutlaka bir itiraz mercii olmalı. Araştırmaya devam...