Abimin kredi borcu nedeniyle babama ait eve haciz gelir mi
18 yaşından büyük abim , bu ay 5000 tl tutarında kredi harcaması yaptı . Babam 1500 TL maaş alıyor . Abim çalışmıyor . Bu arada evimizde tapusuz oturuyoruz . ( 30 sene önce yapılmış olup , çeşitli nedenlerden dolayı tapu alınmamış ) Babam olayı öğrenince sinirlendi vede parayı ödemeyeceğini , abimimin hapis yatıp akıllanmasını istedi . Bende sorumsuz olan abimin hapis yatma taraftarıyım ama eve haciz gelme durumu var mı ? Varsa eve gelen icra memurları evin tapusuz olduğunun öğrenince devlete taşıyabilir mi bu konuyu ?
Cevap: Abimin kredi borcu nedeniyle babama ait eve haciz gelir mi
selam benim bankaya olan ihtiyaç kredimi 90 gün süremden 23 gecti ve avukata verilmiş avuaktla görüştüm bana taksit yaparım en az 10 ay dedi bende cok zor öderim dedim yapacak birşey yok dedi bana taksit yaılomış bir dekont verdi yarın git adliye git imza atman lazım dedi bende daha gitmedim atmadım imzayı neyapmalıyım maasima haciz gelse 1200 tl maas alıyorum nekadar kesilir ve zararım ok olurmu yardımcı olurmusunuz
- - - Updated - - -
ihtiyac kredisi cekmiştim 6,500 tl borcum vardı 7,800 olarak karşıma cıktı avukat taksit yaptı ama imza atmadım bende dedimki maaşıma haciz gelsin dedim 1/4 1,200 maaş alıyorum üstüme başka birşey yok evimdeki eşyalara haciz gelirmi yoksa maaşıma geldimi evim deki eşyalarada gelirmi yardımcı olurmusunuz neyapsam maaşıma gelmesi daha uygun bence bana bir yol gösteririmisiniz