5510 sayili Kanun ile gelen zorunlu saglik sigortasi
Merhabalar basliktada belirttigim uzere 5510 sayili kanun ile zorunlu saglik sigortam varmis. Bu konudan hic haberim yoktu. Ben yurtdisinda yasiyorum. Sigortanin baslangic tarihi 2012. Ben bu senede arti gunumuze kadar yurtdisinda ikamet etmekteyim. Yurdumuzda da bulunmadim. SGK'ya su anda 4084 YTL borcum bulunmaktadir. Ben bu borcla ilgili ne gibi bir yol izlemeliyim? Ne yapmam gerekiyor? SGK'dan aldigim bilgiler bunlar;
5510 sayılı Kanunun 60 ıncı maddesinin birinci fıkrasının (g) bendi kapsamında zorunlu genel saglık
sigortası tesciliniz bulunmaktadır.
Baslangıç Tarihi Bitis Tarihi Gelir Seviyesi
01.01.2012 Devam Ediyor 60/g-2
Sosyal güvenlik kapsamında çalısmadıgınız, istege baglı sigortalı olmadıgınız, gelir ya da aylık almadıgınız
veya bunların bakmakla yükümlü oldugu kisisi olmadıgınız tespit edilmistir. Bu nedenle, zorunlu olarak
genel saglık sigortası kapsamında tescil isleminiz yapılmıstır. Genel saglık sigortalılıgınıza ait bilgiler
asagıda belirtilmektedir.
Bilgilendirme yaparsaniz cok memnun olurum. Saygilarimla
Cevap: 5510 sayili Kanun ile gelen zorunlu saglik sigortasi
Ayni problem bende de var ustelik 60/g-3 den yaklasik 9500 kusur borc
Turkiyedeki ikametini alman gerekiyormus yaklasik 2 aydir cevap bekliyorum
bizleri oyaliyorlar gibi geldi heryere mail yazdim evrak postaladim
umarim yakinda cevap alabirim alirsam sizide bilgilendiririm ustelik esim issiz ben calismiyorum neye gore hesap yapicaklar issizlik odenegini birde saglik kapsaminda zaten sigortamiz var