Herkese Merhaba
Bankaya ipotekli olan mallar üzerine haciz konulduktan sonra borçlusu tarafından tapuda haciz şerhi ile birlikte üçüncü bir şahsa satılabilirmi ?
İyi çalışmalar
Printable View
Herkese Merhaba
Bankaya ipotekli olan mallar üzerine haciz konulduktan sonra borçlusu tarafından tapuda haciz şerhi ile birlikte üçüncü bir şahsa satılabilirmi ?
İyi çalışmalar
tapuda hciz mi var ipotek mi. Sorunuzu düzenlerseniz iyi olur. İkisinin hükümleri farkılı. Hacizli taşınmaz satılabilir. İpotekli taşınmaz, paraya çevirme şerhi konduktan sonra satılamaz
Ragıp bey tesekkurler , cevabımı aldım (satılamayacağını yani:)
TAPU İDARESİNE HABER VERME:
Madde 150/c - (Ek madde: 18/02/1965 - 538/72 md.)
İcra memuru, ipoteğin paraya çevrilmesi hakkındaki takibin başladığını tapu idaresine haber vermeye mecburdur. Tapu memuru, keyfiyeti taşınmazın siciline şerh verir. Taşınmazı bu şerh tarihinden sonra iktisap edenlere icra veya ödeme emri tebliğ olunmaz.
Merhabalar,
tartışma üzerinden hayli zaman geçmiş ama konuyla ilgili bir soru olduğu için yeni bir başlıkta düzenlemek istemedim.
'Taşınmazı bu şerh tarihinden sonra iktisap edenlere icra veya ödeme emri tebliğ olunmaz.'
ben burdan taşınmazın 150/c şerhi konduktan sonra üçüncü bir şahıs tarafından edinilebileceğini fakat bu kişilere ödeme veya icra emri çıkarılmasına gerek olmadığını anlıyorum. yani satış için herhangi bir engel yok gibi haksızmıyım?