Üvey babam dedemden önce öldü. Annemin haklarıyla ilgili karışık bir durum var
Merhabalar öncelikle tüm hukuki.net ailesine.
Benim yardım istediğim konu net olarak şudur. Annem 20 yıl once 2. evliliğini yaptı. Üvey babam geçtiğimiz senelerde vefat etti. Bu vefatdan hemen 1 sene sonra ise kendisinin babası yani üvey dedem vefat etti. Şimdi İstanbulda dedemin üzerine olan bir arsa bulunmakta. Ancak avukatlar, üvey babam üvey dedemden önce öldüğü için, üvey dedemin üzerinde olan bu arsada annemin hiç bir hakkı olmadığını söylediler. Bu doğru mudur ? Annemin herhangi bir hakkı bulunmuyor mu? Not: Ben annemin ilk eşinden çocuğuyum. Soyadım öz babamın soyadı yani üvey babamın nüfusuna geçmedim.
Şimdiden cevaplarınız için çok teşekkür ederim...
Cevap: Üvey babam dedemden önce öldü. Annemin haklarıyla ilgili karışık bir durum var
Alıntı:
saxxed rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar öncelikle tüm hukuki.net ailesine.
Benim yardım istediğim konu net olarak şudur. Annem 20 yıl once 2. evliliğini yaptı. Üvey babam geçtiğimiz senelerde vefat etti. Bu vefatdan hemen 1 sene sonra ise kendisinin babası yani üvey dedem vefat etti. Şimdi İstanbulda dedemin üzerine olan bir arsa bulunmakta. Ancak avukatlar, üvey babam üvey dedemden önce öldüğü için, üvey dedemin üzerinde olan bu arsada annemin hiç bir hakkı olmadığını söylediler. Bu doğru mudur ? Annemin herhangi bir hakkı bulunmuyor mu? Not: Ben annemin ilk eşinden çocuğuyum. Soyadım öz babamın soyadı yani üvey babamın nüfusuna geçmedim.
Şimdiden cevaplarınız için çok teşekkür ederim...
Üvey babanız vefat ettiğinde "o anda kendisinin bulunan" malvarlığından anneniz pay alır. Üvey babanızın vefatından sonra üvey dedenizin vefatı durumunda anneniz herhangi bir pay alamaz. Sizinde üvey babanızla aranızda bir kan bağı olmadığından (üvey babanızın sizi evlat edinmiş olma durumu hariç) sizde üvey dedenizin mirasından pay alamazsınız. Yani size verilen bilgi doğdurur.