Sözleşmede Zorluk Çıkaran Kiracı
Merhaba,
Ben her türlü kira yasalarına uyan bir ev sahibiyim ve öğrenciyim yaşadığım şehrin dışında okuyorum, bu sebepten dolayı kiracımla pek fazla ilgilenemiyorum.
Kiracımla sözleşme konusunda problem yaşıyorum;
İki sene önce eylül ayında dairem boş olduğu için bir kiracıya verdim kiracıyı üniversiteme gideceğim gün buldum sözlü olarak bütün anlaşmaları yaptık;
Anlaşmamda iyi birisine benzettiğim için senet ve depozitodan vazgeçtim;
O günün akşamına otobüsüm kalkacağı için "İki hafta sonra tekrar döneceğimi söyleyip sözleşmeyi o zaman yaparız dedim (Sözleşme için kimlik fotokopisi vb. şeyler gerekiyor sanıyordum bu yüzden erteledim, fakat muhasebecim sadece TC no ve imza atması yeterli dedi)"
İki hafta sonra döndüğümde sürekli geçiştirme yaptı, çevre binalarda ev sahipleri 800tl civarı kiraya verirken benim tertemiz dairemde kiracım 550tl ye oturuyor. Zam istediğim zaman sesini yükseltim geçiştirmeye kalkıyor sözleşme dediğimde benim vergi kaçırdığı mı iddia ediyor ama benim vergi beyannamem de zaten 550tl den oturuyor gözüküyor.
Öğrenciyim ve öğrenim kredisi falan almıyorum ama bu kiracının gönderdiği para ile idare ediyorum, daireyi verirken zamanında ödeyeceğini ve beni üniversitemde mağdur bırakmayacağını söylemişti ama yeri geliyor 3 ay geciktiriyor ne yapabilirim şu zamana kadar hiç bir sözünde durmadı. Savcılığa gitsem bişey yapabilirmiyim
teşekkür ederim.
Cevap: Sözleşmede Zorluk Çıkaran Kiracı
Olayın savcılıkla uzak yakın alakası yok.Aranızda yazıya dökülmüş bir sözleşme olmak zorunda değil.Bu sözleşmenin sözlü yapıldığını gösterir.Kirasını geciktirdiği aylar için ihtar(2 ve daha fazla haklı ihtarla) çekip tahliye davası açabilirsiniz.O da ihtimal 1 seneden fazla sürer.Forumda arama yaparak daha fazla fikir sahibi olabilirsiniz.