Anayasa mahkemesi iptal davası hakkında
iyi günler arkadaşlar benim merak ettiğim bir konu var. Anayasa mahkemesinin karar verme süresi ne kadardır yani en fazla ne kadar süre içerisinde karar veriliyor anayasa mahkemesinde. mesela yapılan bir iptal davası için anayasa mahkemesi 23 mayıs tarihinde davanın esastan görüşülmesine karar vermişti.bu davada ne kadar sürede karar verir mahkeme tahmini olarak ve esastan görüşme kararı iptal için umut verici bişey olabilirmi ?
Cevap: Anayasa mahkemesi iptal davası hakkında yardım ?
hiç bilen yokmu arkadaşlar ??
Alıntı:
dimneon rumuzlu üyeden alıntı
hiç bilen yokmu arkadaşlar ??
Anayasa mahkemesinin karar verme süresi 5 aydır, bu süre hak düşürücü nitelikte olmayıp düzenleyici süredir. Yani 5 ay dolmadan karar çıkabileceği gibi daha sonrada çıkabilir.
Alıntı:
hukukçu85 rumuzlu üyeden alıntı
Anayasa mahkemesinin karar verme süresi 5 aydır, bu süre hak düşürücü nitelikte olmayıp düzenleyici süredir. Yani 5 ay dolmadan karar çıkabileceği gibi daha sonrada çıkabilir.
teşekkür ederim öncelikle. peki anayasa mahkemesi bu süreyi geçirirmi yani merak ettiğim ortalama ne kadar sürede karar veriyor anayasa mahkemesi.
Dediğin eğer somut norm denetimi ise(itiraz yolu) 5 ayda da karar vermeyebilir henüz.Bu durumda da dava normal mahkemede karara bağlanır.Eğer 5 ay geçtikten sonra daha henüz normal mahkeme kararını vermeden Anayasa Mahkemesi kararı gelirse dava Anayasa Mahkemesi kararına göre souçlanır.