Dairem tamamlandı tapumu arsa sahibi yüzünden alamıyorum parayı da ödedim acil yardım lütfen
Kütahya da bir daireyi tamamlanmadan aldım tapusunu almadım binalar arsa üzerine 6 bloktan oluşuyor. Müteahhit bizim binaları bitirdi sayılır tam tapular verilecek arsa sahibine taahhüt ettiği bloğu dolayısıyla arsa karşılığı vermesi gereken daireleri tamamlamadığı için arsa sahibi müteahhitten vekaleti alıyor dava açıyor bütün mallarına da tedbir koyduruyor.
Arada biz daire sahipleri kaynadık yani paramızı vermemize rağmen neredeyse %80 i tamamlanmış dairemizi teslim alamıyoruz yıllardır bekliyoruz. Böyle bir durumda neler olabilir. Olayın çözümü için ne yapmalıyım. Dava açmamın bir faydası olur mu? Dava açsam ne talep etmem gerekir ?
Cevap: Dairem tamamlandı tapumu arsa sahibi yüzünden alamıyorum parayı da ödedim acil yardım lütfen
21 görüntüleme sıfır yanıt arkadaşlar abiler ablalar şu işe bi el atın kurban oluym..
- - - Updated - - -
mahkeme arsa sahibini haklı bulup tamam sözleşme iptal binalarıda naparsan yap deyip bizede parayı müteahhitten alın mı der yoksa arsa sahibinin payını başka türlü verip bizede tapularımı hak görür çıkamadım işin içinden
Cevap: Dairem tamamlandı tapumu arsa sahibi yüzünden alamıyorum parayı da ödedim acil yardım lütfen
Sizin muhatabınız arsa sahibi değil ki, müteahhit.
Yani siz sorununuz için müteahite karşı dava açabilirsiniz, arsa sahibi de sorunu için müteahite dava açabilir.
Mahkeme sizin müteahitle olan dava konunuz için arsa sahibine hakkını bir başka şekilde alması için bir karar veremez.
peki bu tip bi davayı açtığımızda sonuç ne olur ? işin kötü yanı müteahhitte batıkları oynuyor.
Alıntı:
muysalperen rumuzlu üyeden alıntı
peki bu tip bi davayı açtığımızda sonuç ne olur ? işin kötü yanı müteahhitte batıkları oynuyor.
Henüz yapı kullanım ruhsatı alınıp kat mülkiyetine geçilmediğine göre arsa sahibine tescil davası açamazsınız ancak evin rayiç değerini arsa sahibinden isteyebilirsiniz bu durumda da arsa sahibiyle müteahhit arasındaki davalar bekletici mesele yapılır. Müteahhitte dava açarak ödediğiniz paranın faiziyle iadesini isteyebilirsiniz.