Kendi Telefon Görüşlerimi Kaydetmemde Sakınca Var mı?
Merhaba,
bazen okulda yüzyüze ve telefonda bir işi nasıl yapmamız gerekitiği söyleniyor ya da tam tersi yapma-mamız ama sonra işler sarpa sarınca telefonda bana bunu söyleyen amir "ben öyle şey söylemedim" diyerek işin içinden çıkıyor, işyerlerini biliyrosunuz hepiniz herşeyi yazılı olarak almak mümkün değil. Muhtemelen bu tür sorunlar ileri de hukuken başımı ağırtacaktır hatta ağırtmaya şimdiden başladı bile ve ben bu adamalar söylediklerini inkar ettiklerinde ses kaydı yapmazsam hiçbir delil elde edemeyeceğim.
Şimdi beni aradıklarında bu konuşmaları kaydedersem sadece benimle olan konuşmayı asla başkasıyla olan konuşmadan bahsetmiyorum bana söylediklerini ve benim söylediklerimi bunda bir sıkıntı olur mu?
Yargıtay kararları genelde küfür hakaret üzerine açılan davalarda "delil toplama olanağı yoksa kullan" diyor kısaca ama ben yine de hukukçuların görüşlerini de almak istedim. Aksi takdirde bu kişilere dava açamayacağım.
Olay da kısaca şu: -meraklısı için-
Alıntı:
Doktora dersi olarak açılan dersi alıp alamaycağımı ve alırsam ileride sorun çıkar mı diye sordum tüm yetkililere hepsi de "sorun çıkmaz" dediler ama mail atıp aynı soruyu sorduğumda "doktora dersi olarak kabul edilir" diye biraz muğlaklaştırarak cevap verdiler ama gene sorun çıkar yönünde hiçbir uyarı yapmadılar bende ikinci mail atarak daha detaylı sordum gene hiçbir cevap vermediler, bu kez telefonla aradım "hiçbir sorun çıkmaz" dediler.
Dersi aldım, devamını verdim, sıbavları geçtim. Sınav sonuçları açıklandı ki ne göreyim ders kabul edilmemiş...
Bende bu kez tüm görüşmeleri kayıt altına alarak tekrar telefon açıp sordum memurlardan bazıları bana hiç sanki sorun çıkmaz dememiş gibi "yha aynı ders tabi ki sayılmaz" dediler, "ben size o zaman sordum hatta yazılı cevap ta elimde var" dediğim de de geçiştirdiler.
En son önceden aradığım enstitü müdür yardımcsını bir daha aradım o da ilk aradığımda "seçtiğin ders yanlıştır öyle şey olmaz" dedi, ikincisinde durumu tamçğrenmiş olacak ki o da "aynı ders o nednele kabul edilmez" dedi ben bağırıp önceden bu dersi alın sorun çıkmaz diyen sizdiniz deyince de "ben sana demedim dedim mi" deyip azarlayıp telefonu kapattı. Şimdi sırf bu yüzden okulum 1 yaryıl uzadı ve işyerinden aldığım izinler bir yerde boşa gittiği için orada da çok zor durumda kaldım: idari mahkeme açarken müdür yardımsısının ilk görüşmede "öyle şey olmaz senin seçtiğin ders yanlıştır" deyip sonra doğru dersi seçtiğimi öğrenince de ağız değiştirip benim hatırlatmamdan sonra da "ben sana öyle birşey demedim dedim mi" ifadelerini yazılı cevaplarının üzerine ARTI delil olarak kullanmak istiyorum
Cevap: Kendi Telefon Görüşlerimi Kaydetmemde Sakınca Var mı?
Alıntı:
borsaci_b rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
bazen okulda yüzyüze ve telefonda bir işi nasıl yapmamız gerekitiği söyleniyor ya da tam tersi yapma-mamız ama sonra işler sarpa sarınca telefonda bana bunu söyleyen amir "ben öyle şey söylemedim" diyerek işin içinden çıkıyor, işyerlerini biliyrosunuz hepiniz herşeyi yazılı olarak almak mümkün değil. Muhtemelen bu tür sorunlar ileri de hukuken başımı ağırtacaktır hatta ağırtmaya şimdiden başladı bile ve ben bu adamalar söylediklerini inkar ettiklerinde ses kaydı yapmazsam hiçbir delil elde edemeyeceğim.
Şimdi beni aradıklarında bu konuşmaları kaydedersem sadece benimle olan konuşmayı asla başkasıyla olan konuşmadan bahsetmiyorum bana söylediklerini ve benim söylediklerimi bunda bir sıkıntı olur mu?
Yargıtay kararları genelde küfür hakaret üzerine açılan davalarda "delil toplama olanağı yoksa kullan" diyor kısaca ama ben yine de hukukçuların görüşlerini de almak istedim. Aksi takdirde bu kişilere dava açamayacağım.
Telefonda tek başınıza bir konuşma yapamayacağınıza göre, hattın diğer ucundaki kişiye, konuşmanın başında o görüşmeyi kayıt ettiğinizi bildirirseniz, ondan sonra karşıdaki kişi konuşmaya devam ederse,
herhangi bir sorunla karşılaşmazsınız sanırım.
Cevap: Kendi Telefon Görüşlerimi Kaydetmemde Sakınca Var mı?
Görüştüğünüz kişilerin durumunuz hakkında söyledikleri bir tahminden tavsiyeden ibarettir ne suç teşkil edecek ne de idari davalarda delil olacak şeyler değil bence. Dersinizin kabul edilmemesi mevzuata uygunsa bu insanların beyanlarının öyle ya da böyle olmasının bir şey değiştireceğini düşünmüyorum mevzuata uygun değilse zaten idari dava sonunda çözüme kavuşur.