Dolandiranlar yakalandi , ne yapmaliyim?
Oncelikle merhabalar , hayirli ramazanlar..
Yaklasik 3-4 ay once 3 kisilik bir cete tarafindan dolandirildim. Olay kisaca soyle gelisti;
Atm'ye para yatirirken atm karti yutuyor , arkamdan gelen kadin bilgilerimi aliyor , daha sonra kadindan suphelenip pesinden giderken ayni cete uyesi olan bir adam karti alip 100 mt ilerdeki atm'den parayi cekiyor. Daha sonra kadini yakaliyorum ve birisi parayi ceken adam olmak uzere iki kisi onumu kesip , biz polisiz diyip kadini ve kendilerini kaciriyorlar. Tabi kactiklari araba , adamin atm'den parayi cekerkenki goruntuleri , kadinin benimle munakasalari vs. hepsi kamera kayitlarinda var.
Bu sekilde kactiklari arabadan kimlikleri tespit edildi ve nihayet polis aradi ve watsup'tan attigi fotolarla bana "bu kisilermi seni dolandirdi" dedi. Bende "evet" diyerek teyit ettim. Polis , sucustu yakalandiklarini ve suan cezaevinde olduklarini , savciliktan imzalari halledip beni canli teshis icin cagiracagini soyledi.
Hayatimda ilk defa nezaret gordum , ve ilk mahkemeye cikicam herhalde. Bu satten sonra ne yapmaliyim lutfen bana yol gosterin.
Cuma gunu tekmi gidiyim yoksa yanimda biri olsunmu? Avukat tutmama gerek varmi? Parami nasil geri alabilirim? Manevi tazminat davasi acayimmi? Avukat tutsam ogrenci oldugumdan dolayi avukat masraflarindan korkuyorum. Babamin bir hakim tanidigi var , suan reel olarak bulundugum sehirde calisiyor , onunla konussam faydasi olurmu ? Bana bir yol gosterin abiler. Birde bu adamlarin 6 kisi tarafindan aranmalari varmis , sonra cogaldimi bilmiyorum. Yardim eden herkesten Allah razi olsun..
Cevap: Dolandiranlar yakalandi , ne yapmaliyim?
Yokmu yardim edecek bir Allah in kulu