Banka hesabımdaki parayı gasp etti
Selamlar
Bir arkadaşıma konut kredisi için kefil (müşterek) oldum, 3 aylık ödeme yapmadığından banka benim aynı bankanın başka bir şubesindeki hesabımda bulunan yaklaşık 3000,00YTL hesabıma hiçbir ihtar göndermeden el koydu hesap özetine baktığımda iki aylık ana para, bunların faizleri ile iki adet ihbarname adında 105,00YTL ile bir adet noter 1.ihtarı adında 138,94YTL miktarlarda bulunmaktadır. Bu işlemi yaparkende bir mahkeme kararı olmadığını ve genel müdürlük değilde şube tarafından yapıldığını öğrendim.
Böyle bir uygulamaya hakları olup olmadığını ayrıca ne yapmam gerektiği yolunda yardım istiyorum
Şimdiden teşekkürler.
Cevap: Banka hesabımdaki parayı gasp etti
Alıntı:
muradhan rumuzlu üyeden alıntı
teşekkür ediyorum,
hesap özetinde "0034829TEM.FZ:%02.375TR"
şeklinde iki ayrı para kesilmiş zannedersem temerrüt faizi
Taraflar arasındaki Bankacılık Hizmetleri sözleşmesinin 136. ile 137. maddelerindeki düzenlemelerin tüketici davacının aleyhine olan ve tüketiciyi külfete sokan sözleşme hükmünün tüketici ile ayrıca müzakere edilerek kararlaştırılmadığı için açıklanan yasa ve yönetmelik hükümleri karşısında haksız şart olduğu kabul edilmelidir. Davacı tüketici olup maaşının tamamına sözleşmenin bu hükümleri uyarınca bloke edilerek el konulup kredi kartı borçları için takas mahsup uygulaması 4077 sayılı kanunun 6. maddesindeki haksız şart ile ilgili emredici hükmü bertaraf etmek için yapılan bir uygulamadır. Hal böyle olunca, sözleşmedeki hükümlerin haksız şart olduğu kabul edilerek bu ilkeler çerçevesinde davacının zararı bu konuda uzman bilirkişi veya bilirkişiler kurulundan nedenlerini açıklayıcı taraf Hakim ve Yargıtay denetimine elverişli rapor alınarak belirlenmeli, bu yolla belirlenecek miktara hükmedilmelidir. Mahkemece açıklanan bu hususlar gözardı edilerek davanın reddine karar verilmiş olması usul ve yasaya aykırı olup, bozmayı gerektirir.