İşden çıktım paramı alabilirmiyim ?
Özel bir sektörde fabrikaya girdim ancak 1 ay dayanabildim.Yaklaşık 1 haftadır işe gitmiyorum.Fabrikaya başlarken verilen manyetik giriş kartı haylen bende bunu gidip vermelimiyim paramı alabilmek için? Bu konulara tam hakim değilim yardımcı olursanız sevinirim.
Cevap: İşden çıktım paramı alabilirmiyim ?
İşe gidip ben çalışmak istemiyorum deyip hesabınızı kestirmek çok mu zor ? 1 haftadır gidilmediği için zaten çıkış garanti ama hak edişi de istemek lazım. Manyetik kartı da teslim etmeli.
Zor değil .Belirttigim gibi fazla bilmiyorum bu konuları gidip gitmemek arasında kaldım ve bilmediğim için buraya konu açmak istedim. Bu arada işi bırakmak istediğimi usta başılarına söyledim.Ancak kartı iade etmedim ve muhasebeyle görüşmedim.Fabrika yaklaşık 1200 kişilik.
Senin manyetik kartını fabrikana napsın.Benim tüm çalıştığım yerlerin kartları duruyor.Çıkmadan dilekçe yazsaydın paran garanti olurdu ama dert etme.1200 kişilik fabrika işçinin parasına göz dikmez , ne kadar çalıştıysan yine de yatırır.
Yarın gideyim mi ne diyorsunuz ? Muhasebeden çıkışımı alayımmı
peki işyerine gitmediğiniz müddetçe nasıl hakkınızı talep edebilirsiniz. dilekçe sunmamanız zaten hata.
Yarın muhasebeye gidip çıkısımı istiyeyim