Acılan Davadan Vazgecebilirmiyim ?
Merhabalar.2 sene once bilişim suclarına bir online oyun yuzunden şikayette bulunmustum.Şikayetim degerlendirilmiş ve bugun asliye ceza mahkemesınde dava acılmıs.Dava acılan kişide yakın arkadasım cıktı maalesef.Şimdi ben bu davadan vazgecmek istiyorum.Neyapmalıyım? Tesekkürler...
Cevap: Acılan Davadan Vazgecebilirmiyim ?
Alıntı:
become55 rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar.2 sene once bilişim suclarına bir online oyun yuzunden şikayette bulunmustum.Şikayetim degerlendirilmiş ve bugun asliye ceza mahkemesınde dava acılmıs.Dava acılan kişide yakın arkadasım cıktı maalesef.Şimdi ben bu davadan vazgecmek istiyorum.Neyapmalıyım? Tesekkürler...
Herhangi birşey yapamazsınız. Arkadaşınız suçlu bulunursa cezalandırılır.
Alıntı:
hukukçu85 rumuzlu üyeden alıntı
Herhangi birşey yapamazsınız. Arkadaşınız suçlu bulunursa cezalandırılır.
Peki davadan feragat etsem birsey değişirmi çünkü arkadasim sucsuz.online oyuna giris yapan ip arkadasimin ipsi. Arkadasima oyuna girmesini ben soyluyodum cocuk suclu göründü simdi.
Alıntı:
become55 rumuzlu üyeden alıntı
Peki davadan feragat etsem birsey değişirmi çünkü arkadasim sucsuz.online oyuna giris yapan ip arkadasimin ipsi. Arkadasima oyuna girmesini ben soyluyodum cocuk suclu göründü simdi.
Ceza davalarında feragat olmaz; şikayetten vazgeçme olur fakat bilişim suçları şikayete bağlı değildir. Mahkemeye arkadaşınızın sizin rızanızla sisteminize girdiğini ama sizin giriş yapanın başkası olduğunu zannettiğinizi bu yüzden ihbarda bulunduğunuzu içeren bir dilekçeyi mahkemeye sunarsanız arkadaşınızın beraat edeceğini düşünüyorum
Yani simdi ben sikayetimdendemi vazgecemiyorum.Dava görülmeden bunu halledemezmiyiz.Belirttiginiz gibi dilekçe yazarak kapamak istiyorum bu konuyu.Yardimlariniz icin tesekkur ederim...
Alıntı:
hukukçu85 rumuzlu üyeden alıntı
Ceza davalarında feragat olmaz; şikayetten vazgeçme olur fakat bilişim suçları şikayete bağlı değildir. Mahkemeye arkadaşınızın sizin rızanızla sisteminize girdiğini ama sizin giriş yapanın başkası olduğunu zannettiğinizi bu yüzden ihbarda bulunduğunuzu içeren bir dilekçeyi mahkemeye sunarsanız arkadaşınızın beraat edeceğini düşünüyorum
Yani simdi ben sikayetimdendemi vazgecemiyorum.Dava görülmeden bunu halledemezmiyiz.Belirttiginiz gibi dilekçe yazarak kapamak istiyorum bu konuyu.Yardimlariniz icin tesekkur ederim...
Bilişim suçları şikayete bağlı olmamakla birlikte , rızanızın bulunduğunu ve sisteminize giren şahıs konusunda yanıldığınızı detaylı bir dilekçe ile belirtmeniz halinde lehinize sonuçla karşılasacağınız kanaatindeyim .
Forumlarda hep böyle diyorlar ama benim dayım gaspa uğramıştı şikayetten vazgeçince dava düştü :) nasıl oldu bilmiyorum. Bir de takipsizlik kararına itirazda ağır cezaya iş gider ona da itiraz da yargıtaya gider diyorlar forumlarda bana ben ikinci itirazı ettim aynı savcıya gitti savcıda dosyayı oraya yaollamıyorum diye karar verip dosyayı gene kapattı :)
Herneyse,
Siz kendisine şifreyi verdiğinizi ama başkasından şüphelendiğiniz için şikayetçi olduğunuzu belirtirseniz o da bunu onaylarsa sonuç iyi olabilir gene de iyi bir avukata danışmalısınız.
edit:erdem beyde aynsını yazmış zaten.