Ayıplı laptop bilgisayar ürünü ile ilgili
Merhaba,
5 gün önce internet üzerinden laptop bilgisayar satın aldım. Ama ürünün arızalı olduğunu kendimce tesbit ettim ve firmaya bildirdim. 30 iş günü içinde iade hakkımın olduğunu ve para iadesi istediğimi belirttim.Firma ürünün arızalı olup olmadığına dair yetkili servisinden servis raporu istedi. Ben de Tüketici hakem heyetine şikayette bulundum ve işi garantiye almak içinde aynı gün ürünü servise yolladım. 5 gün sonra servis üründe herhangi bir sorun tesbit edemediğini raporlayıp ürünü bana geri göndermiş. Ürün arada sırada mavi ekran hatası veriyor ve canımı çok sıkıyor. Servis ise test ettik sorun yok diyor. Tüketici hakem heyetinde şikayetim duruyor ama ürünü servise göndermek ile hata mı ettim? en ÖNEMLİSİ DE FİRMANIN SERVİS RAPORU İSTEME HAKKI VAR MI?
Cevaplarsanız memnun olurum. İyi çalışmalar.
Cevap: Ayıplı laptop bilgisayar ürünü ile ilgili
Alıntı:
Saphiretr rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
5 gün önce internet üzerinden laptop bilgisayar satın aldım. Ama ürünün arızalı olduğunu kendimce tesbit ettim ve firmaya bildirdim. 30 iş günü içinde iade hakkımın olduğunu ve para iadesi istediğimi belirttim.Firma ürünün arızalı olup olmadığına dair yetkili servisinden servis raporu istedi. Ben de Tüketici hakem heyetine şikayette bulundum ve işi garantiye almak içinde aynı gün ürünü servise yolladım. 5 gün sonra servis üründe herhangi bir sorun tesbit edemediğini raporlayıp ürünü bana geri göndermiş. Ürün arada sırada mavi ekran hatası veriyor ve canımı çok sıkıyor. Servis ise test ettik sorun yok diyor. Tüketici hakem heyetinde şikayetim duruyor ama ürünü servise göndermek ile hata mı ettim? en ÖNEMLİSİ DE FİRMANIN SERVİS RAPORU İSTEME HAKKI VAR MI?
Ürünü arızalı olduğu için ayıplı mal olarak iade isterseniz.Servis raporu isteme hakkı var çünkü ürünün ayıplı olduğunu başka türlü nereden blecek.
Ama ürünü 7 gün içinde mesafeli sözleşme olduğu için hiçbir sebep belirmeden cayma hakkınızı kullanarak da ürünü iade edebilirsiniz.
Alıntı:
Merhaba,
Satan firma yetkili servis raporu olmadan iade almam diyor. Ama servise de göndermiş oldum servis sorun yok diye rapor göndermiş. Bu durumda ne yapabilirim ?
Tüketici Hakem heyetine sunduğunuz belgeler neler
Alıntı:
egemenbk rumuzlu üyeden alıntı
Tüketici Hakem heyetine sunduğunuz belgeler neler
sadece şikayet dilekçesi ve ürün faturası.
Alıntı:
sadece şikayet dilekçesi ve ürün faturası.
Bilirkişi ürünün gerçekten ayıplı olup/olmadığı kullanıcı kusurundan kaynaklanıp/kaynaklanadığı yönünde karar verecektir. Ayrıca merak ettim kendinizce tespit ettiğiniz arıza nedir?
Keşke ayıp yerine cayma hakkınızı kullansaydınız. Tabi milletçe karşımıza gelen sözleşmeleri okuma gibi bir huyumuz yok.
Alıntı:
frmax rumuzlu üyeden alıntı
Bilirkişi ürünün gerçekten ayıplı olup/olmadığı kullanıcı kusurundan kaynaklanıp/kaynaklanadığı yönünde karar verecektir. Ayrıca merak ettim kendinizce tespit ettiğiniz arıza nedir?
Keşke ayıp yerine cayma hakkınızı kullansaydınız. Tabi milletçe karşımıza gelen sözleşmeleri okuma gibi bir huyumuz yok.
mavi ekran veriyordu.
ürünü açıp bir süre (3-4 gün) kullandığım için 6002 sayılı kanunun yönetmeliğine göre "Satıcı, cayma süresi içinde ürünü alıcıya teslim etmişse alıcı, ürünü ancak olağan bir gözden geçirmenin gerektirdiği ölçüde kullanabilir. Aksi takdirde alıcı cayma hakkını kullanamaz." hükmünden dolayı cayma hakkımı kullanamdım.
bu forum sitesinn de hiç bir işe yaramadığını görmüş olduk.