Velayet hakkında bir kaç sorum var ?
Merhabalar
Öncelikle herkesin ramazanı şerifini kutlarım
Soruma gelince sayın üstatlar 2 yıllık evliğimden olan 8 aylık bir oğlum var hanımımla artan şitli geçimsizlikten dolayı boşanmak istiyorum yanlız oğlumun velayetini ben almak istiyorum çünkü 8 aylık çocuğa ceza veren bir anneden bahsediyoruz burda bunları kendi ailemde biliyor görüyor nasıl bir yol izlemeliyim bu konuda
2. olarak geçen gün gece erken uyandı diye akşam soğuktu hava ve çocuğu balkona çıkartmış ben gidip napıyorsun burda çocuğu hasta edeceksin oh olsun ona ceza gibisnden gibi laflar sarfederek morelimi bozdu ve sabah aramızda bir kavga daha yaşandı artık dayanamayıp babama polis çağırmasını söyledim çünkü daha fazla dayanamadım rezillik üst düzeylere çıktı pencerelerden çıkıp bağırıyor birşeyler yapıyor bu yüzdende hakim karşısında bir kez ceza aldı vede ertelendi çocuğum doğmadan önce bana atıtığı mesajlar çok gurur kırıcıydı çocuğu zaten istemiyordu p.ç ine sahip çık gibisinden mesajlar attı ve bende bunları savcıya direk şikayet ettim çocuğumun başına birşey getirecek diye savcıda isteğe bağlı olmayan bir ceza istemiş ama bunu hakim isteğe bağlı olarak değiştirdi benim yoğun ısrarıma karşın şimdi de çocukla beni tehtit ediyor ama annelik duygusu sıfır çünkü sanmıyorum 8 aylık bir çocuğa hangi anne erken uyanmış diye ceza verebilir ki yaptıkları bununlada sınırlı değil her türlü bakım ilaçlarını kremlerini almama rağmen hiç biri doğru düzgün kullanılmamış vede çocuğuma doğduğundan beri annem ve babam bakıyor annesini hiç aramıyor
şuan evde olmadı halde hiç yanlızlık çekmiyor biliyorum 8 aylık bir bebeğin annesinden ayırmak hem günah hemde adil bir davranış değil ama bizim durumumuz çok farklı ben nasıl bir yol izlemeliyim çok acil bir yol gösterecek bir arkadaş lazım çünki artık çocuğumun bu anneden uzaklaştırmak istemiye istemiye olsada ayırma da mejbur kalıyorum
Annenin işi yok kendi ailesinin bakacak gücü yok
annesinin kalacak yeri yok
Ben Öğrenciyim ailemin bakack gücü var
ailemin kendine ait evi var
Yardımlarınız için şimdi den teşşekür ederim
Cevap: Velayet hakkında bir kaç sorum var ?
aranızdaki sevgi bağınıda açık bir dille belirtseydiz iyi olacaktı.
Madem çocuğunuza karşı bu kadar duygusuz olduğunu gözlemlediniz, çocuğu anneden ayırmak konusunda; vicdanen rahatsız olacağınız tek kişi çocuğunuzdur o halde.
Eşinizin görüp görmemesi size ancak şu hoşnutsuzluğu verebilir; çocuğunuza olan şu anki sevginiz ve ileride büyüdüğünde hesap verebilirliği olan icraatlar ve alınabilecek en doğru kararlar... kendi adınıza vicdani rahatlamanızı sağlar.
ben derimki bu akşam oturun onunla bir güzel konuşun çok duygusal bir insan olduğunuz belli kalıbınızın dışına çıkın çocuğunuzun ilerideki yaşantısı hakkında ne düşündüğünü sorun bu bizim evladımız gibi candan içten konuşmalar olsun. ailende sevgisizlik yaşamış olabilirsin ama ben seni ve çocuğumuzu herşeyin üstünde tutup sevip koruyup bakacağıma söz veriyorum sende bir eş olarak bana bu konuda yardımcı olmak zorundasın de onun kişiliğini bastır egosunu okşa, (eşinize şiddet uygulamadığınızı düşünerek) bu zamana kadar sana elimi kaldırmadım kaldırmayıda düşünmüyorum ama beni zorlama biz bir aileyiz de.. konuyu saptıracak konuşmalar yapmasını engelleyin... gerekirse fazla duygusal bir an yakalayıp eşinize sarılın öpün sonra çocuğunuzu kucağınıza alın biz buyuz işte... ve çocuğumuz mutlu bir ailede büyüyecek ve biz bunun üstesinden geleceğiz falan deyin... dışarı çıkın hava alın küçük çaplı hediyeler alın fazla şımartmayın eşinizin ve kendinizi yaşınıda yaşın çünkü eşinizin yaşının yada aklının ergen kaldığını düşünüyorum... siz bütün güzel duygulara hakimsiniz.
biraz maço olun.. sizin sorununuz tam anlamıyla mahkemelik değil piskolojik bir vaka, neden mi çocuğunuz için!... eğer bir şekilde ayrılacak olursanız bu hayatı çocuğunuz ve siz için daha zor bir hale getirebilir.. çünkü karşı tarafta ailesinden sevgi yardım almamış işsiz kendi kişisel ysorunları yüzünden amaçsız bir anne var.
başınıza tam bir bela olabilir siz sorunu 2 kişi aynı evde karşılıklı olarak aşacaksınız, karın seni aldatmıyorsa, diğer sorunlar ileriye dönük olarak çözülebilir... eğer gözü dışarda daha bir hayat arayan yetinemeyen biri ise buna onu sorun çocuk benimdir deyip özgür bırakın çocuk üzerinde mahkeme kararı ile çok rahat bir şekilde çocuğu alabilirsiniz aldatmaya başka bir evliliğe dönüşecek olursa ama bu konuda bana tam güvenmeyin iş o aşamaya gelecek olursa yine çare hukuk ve avukatlar