Senet fotokopisi işe yarar mı?
alacağıma karşılık aldığım seneti tahsili için avukata vereceğim...ancak vermeden noterden tasdik ettirsem bu noter tasdikli senet hukuki olarak işe yarar mı...mesela avukat kaybetti senedi ya da inkar etti, işi uzatıyor vs gibi nedenlerle elimde bir örneği olsun istiyorum lakin işe yarayıp yaramayacağını bilmiyorum
- - - Updated - - -
daha da açıklayayım senedi vereceğim avukat borçlunun eski ortağı...başka bir davama baktı ve kazandı...eski ortağı için ısrarla bana "senedi ver tahsil edelim hukuki yolla" diyor..bu yüzden, eski ortağı olması açısından avukata da çok güvenemiyorum...ikilem yaşamaktayım..avukatın hukuki olarak ne kadar güvenmeliyim bilemiyorum da...
Cevap: senet fotokopisi işe yarar mı..
Alıntı:
drakyuz rumuzlu üyeden alıntı
alacağıma karşılık aldığım seneti tahsili için avukata vereceğim...ancak vermeden noterden tasdik ettirsem bu noter tasdikli senet hukuki olarak işe yarar mı...mesela avukat kaybetti senedi ya da inkar etti, işi uzatıyor vs gibi nedenlerle elimde bir örneği olsun istiyorum lakin işe yarayıp yaramayacağını bilmiyorum
- - - Updated - - -
daha da açıklayayım senedi vereceğim avukat borçlunun eski ortağı...başka bir davama baktı ve kazandı...eski ortağı için ısrarla bana "senedi ver tahsil edelim hukuki yolla" diyor..bu yüzden, eski ortağı olması açısından avukata da çok güvenemiyorum...ikilem yaşamaktayım..avukatın hukuki olarak ne kadar güvenmeliyim bilemiyorum da...
Avukatınıza senet fotokopisi vermenizin pratikte çok bir faydası yok, senedin aslını vermeden avukatınız senedi icraya koyamaz. Güven meselesine gelince vekalet ilişkisinin temeli güvendir, herhangi bir güven sorununuz varsa bir başka avukatla anlaşabilirsiniz. Hiçbir meslektaşımın böyle bir güvensizlikte "zan" altında kalması doğru değil.
Cevap: senet fotokopisi işe yarar mı..
hayır ben asıl senedi avukata verip fotokopisini noterden onaylatıp kendimde saklamak istiyorum...bu noter onaylı senetin bi faydası bir güvencesi olur mu?